zondag, 16 juni 2024   

Pagina per krant
Zoek abonnement
Zoek op prijs
en/of op krant 

Grote tekst Normale tekstgrootte Kleine tekst
 

NRC

Aanbiedingen

 


Vertel een vriend Kranten.com

Buitenland
Kunst
Introductie van NRC
NRC Handelsblad is een Nederlands dagblad. De krant verscheen voor het eerst op 1 oktober 1970, na een fusie van het Algemeen Handelsblad (opgericht 1828, Amsterdam door J.W. van den Biesen) en de Nieuwe Rotterdamsche Courant (opgericht 1844, Rotterdam door Henricus Nijgh).

De krant maakte met onder meer het Algemeen Dagblad deel uit van de Nederlandse Dagblad Unie, totdat het concern in 1995 overgenomen werd door PCM Uitgevers, uitgever van onder meer de Volkskrant en Trouw.
Details
Type Landelijk dagblad
Eerste 1 oktober 1970
Eigenaar(s) PCM Uitgevers
Oplage 250.000
Land(en) Nederland
Talen Nederlands

Geschiedenis van NRC
Op 14 maart 2006 begon NRC met de uitgave van een ochtendkrant, nrc.next. Deze krant verschijnt op tabloidformaat, alleen op werkdagen en bestaat naast de reguliere middagkrant. NRC Handelsblad wil zo meedoen met twee trends (ochtendkranten en kranten op tabloidformaat), zonder afbreuk te doen aan haar imago van kwaliteitskrant. Nrc.next is bedoeld voor lezers van 20 tot 35 jaar die nu nauwelijks kranten lezen en hun nieuws verkrijgen via televisie, radio, internet en de gratis kranten Metro en Sp!ts. De naam van de krant werd gekozen omdat nrc.next „de volgende generatie van NRC Handelsblad wil zijn, om een nieuwe generatie mediagebruikers te bedienen”.[2] Op de eerste dag werd de krant gratis uitgedeeld, de twee maanden daarna was de krant voor 50 eurocent te koop en uiteindelijk voor de normale prijs van 1 euro. In het begin waren de reacties van andere kranten niet erg positief, onder meer omdat men dacht dat de jeugd geen krant wilde lezen.

In mei 2006 begon NRC Handelsblad met een project We the People, een experiment voor directe democratie over de Europese grondwet.

Op 1 september 2003 ging het internetmagazine Spunk een alliantie aan met NRC Handelsblad, waarmee Spunk.nl het online jongerenmagazine van NRC.nl was geworden. Een selectie van de artikelen afkomstig van Spunk verscheen elke zaterdag in NRC Handelsblad. Op 9 november 2007 maakte uitgever Frank Bierens van Spunk bekend te stoppen met de samenwerking met NRC en in plaats daarvan een project te starten met de communitysite Myspace.