maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Welke verzekeringen ben je verplicht af te sluiten?

Welke verzekeringen ben je verplicht af te sluiten?

In Nederland zijn we doorgaans goed verzekerd, dat betekent dat er bij eventuele schade keurig door de verzekeraar wordt uitgekeerd. Hiervoor betalen we een bepaalde premie en daartegenover stelt een verzekeraar bepaalde eisen. Zo dient een auto te voldoen aan de wettelijk door het RDW gestelde eisen in de vorm van een APK, de algemene periodieke keuring. Als we het hebben over een inboedelverzekering, dan gelden ook daar bepaalde voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding door de verzekeraar. Zo kun je je voorstellen, dat er bij diefstal niet of niet volledig wordt uitgekeerd wanneer jij de deur vergeten bent op slot te doen. Kortom, welke verzekeringen zijn er nu allemaal verplicht?

Opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt vaak verward met een inboedelverzekering. Toch zijn dit wel degelijk twee verschillende verzekeringen. Een opstalverzekering is een verzekering die verplicht is voor iedereen in het bezit van een koophuis die is aangekocht met een hypotheek. Deze verzekering dekt alle schade die vanaf buitenaf aan je huis worden toegebracht. De andere verzekering is de inboedelverzekering. Deze is niet verplicht, maar wel dringend aan te raden. Deze verzekering dekt alle schade die wordt toegebracht aan alles wat in huis staat en verplaatsbaar is. Hierbij moet je denken aan meubels, kleding en sieraden. Weten welke verzekering het beste bij jouw past? Vergelijk dan via Diks.nl allerlei verschillende aanbieders, zodat je zeker weet dat je een verzekering kiest die bij je past. Online je opstalverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je de beste verzekering afsluit die past bij wat jij zoekt.

Autoverzekering

Iedereen die in Nederland in het bezit is van een auto en ook brommer en hiermee de openbare weg op gaat, is verplicht zijn of haar auto te verzekeren. Is je auto niet verzekerd, dan riskeer je een flinke boete. Daarnaast zullen ook alle kosten bij eventuele schade of een ongeluk op jou worden verhaald. Je kunt je voorstellen, dat deze kosten flink in de papieren kunnen lopen om over de mentale schade nog maar te zwijgen. Als we het hebben over een autoverzekering, dan kennen we een 3-tal varianten. Zo kun je kiezen voor een WA verzekering, ook wel wettelijke aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Daarnaast kennen we de WA+ en ook de Allrisk verzekering. De meest voorkomende verzekering in ons land, is de WA verzekering. Deze verzekering vergoed de kosten voor de gemaakte schade bij de tegenpartij.

Zorgverzekering

De derde verzekering die verplicht is, dat is onze zorgverzekering. Jaarlijks stappen er in November enkele miljoenen Nederlanders over naar een andere verzekeraar. Dit kan te maken hebben met het feit dat verzekeraars je een leuk cadeau bieden, maar nog belangrijker is de dekking. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je huidige verzekeraar niet meer helemaal aansluit op je huidige situatie. Stel dat je verzekeraar je geen mogelijkheid biedt tot een vrije keuze qua ziekenhuis, dan is het wellicht verstandig, dat wanneer je voornemens bent aan kinderen te beginnen te switchen van verzekeraar. Daarnaast zijn er nog tal van andere redenen waarom mensen besluiten over te stappen. Vaak heeft dit te maken met de dekking buiten het basispakket. Niet iedere verzekeraar biedt namelijk naast het verplichte basispakket ook dezelfde aanvullende vergoedingen.

 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld