vrijdag, 23 februari 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Stroom opwekken met zonnepanelen; tips en trics

Stroom opwekken met zonnepanelen; tips en trics

Er zijn veel dingen die je zelf kunt. Toch zijn er ook wat dingen die je beter (gedeeltelijk) uit handen kunt geven. Zoals het plaatsen van zonnepanelen bijvoorbeeld. Maar wist je dat er nog meer manieren zijn om groene stroom op te wekken… ook zonder zonnepanelen op je dak.

Zonnepanelen aanleggen is echt een vak apart. Daarbij is het zo dat je vaak op de momenten dat je stroom nodig hebt, weinig opwekt en andersom. Het terugleveren is daarom een verstandige keuze maar daarvoor moeten dan wel een aantal acties ondernomen worden.

Zonnepanelen plaatsen

Wil je stroom opwekken met zonnepanelen is het handig dat je dus precies weet wat er moet gebeuren en hoe je een en ander moet aanleggen. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke zonnepanelen het beste zijn voor jouw situatie. Meld je je aan, dan krijg je altijd eerst een offerte op basis van de gegevens die jij doorgeeft. Bij zo’n offerte zit je overigens nog nergens aan vast. Daarna volgt een gratis gesprek en krijg je rustig de tijd om na te denken, de zogenoemde bedenktijd. Geeft je leverancier je geen bedenktijd, dan kun je er beter van af zien. Het gaat namelijk over een serieuze en grotere investering. Je goed voorbereiden is dus belangrijk en een betrouwbare leverancier zal dit dus respecteren.

Geef je akkoord, dan volgt er een afspraak om te kijken of alles op de locatie inderdaad klopt waarna een persoonlijk installatieplan gemaakt wordt. Dit hoef je dus niet zelf te doen. De installatie gebeurt binnen één dag. Het enige dat jij moet doen, is op de afgesproken dag thuis zijn. Verder wordt alles voor je geregeld.

Als je dak niet geschikt is of je een huurhuis hebt…

Niet altijd is je dak geschikt of kun je zelf beslissen om zonnepanelen te plaatsen. Bijvoorbeeld als je in een appartement woont, je een huurwoning hebt, je ergens tijdelijk woont of je dak toch niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Dan is het fijn om te weten dat er nog een alternatief is waarbij jij gewoon kunt bijdragen aan het groener maken van Nederland. Neem je namelijk groene stroom af bij Pure-Energie, dan kun je ook zonder zonnepanalen gewoon een groene energiemaker worden. De klanten van Pure-Energie vormen namelijk samen een community waarbij de energie die je verbruikt bijdraagt aan het realiseren van nieuwe wind- en zonne-projecten in Nederland. Zo kun je wel duurzaam bezig zijn, zonder dat je zelf zonnepanelen hoeft te hebben.

Weten waar je energie vandaan komt

Naast dat je bijdraagt, kun je ook nog zien waar jouw groene stroom vandaan komt en je kunt zelf online je energiepakket samenstellen. Voor de rest wordt het dan allemaal heel gemakkelijk voor je geregeld.

Heb je zelf al zonnepanelen, ook dan kun je een stapje verder gaan door een overeenkomst met terug leveren en het tekort aankopen uit groene energie. Zo lever je naast je eigen zonnepanelen ook nog een bijdrage aan het opzetten van windenergie.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi� Rest van de wereld