zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Welke doeleinde kan multiplex hout hebben voor in je huis?

Welke doeleinde kan multiplex hout hebben voor in je huis?

Wanneer je je huis wilt verbouwen, is het gebruik van hoogwaardig kwalitatieve materialen van groot belang. je wilt immer niet dat direct of op korte termijn de materialen kapot gaan. Echter kan het gebruik van kwaliteitsproducten de kosten aardig opschroeven. Om toch kwaliteit in huis te brengen en hier niet al te veel voor te betalen, is het mogelijk om multiplex te halen. Multiplex is een duurzaam product wat voor veel verschillende doeleinde gebruikt kan worden. Benieuwd waarvoor het allemaal gebruikt kan worden? Dit artikel geeft antwoordt op deze vraag.

Wat is multiplex?

Voordat je gaat bouwen met multiplex, is het handig om te weten wat het precies is. Multiplex bestaat uit meerdere houtlagen, die kruislings met elkaar zijn verlijmd met een speciale polycondensatielijm. Doordat de platen op deze manier zijn gemaakt, ontstaat er een stevige plaat die voor meerdere doeleinde gebruikt kan worden.

Waarvoor is multiplex te gebruiken?

Zoals eerder is benoemd, is multiplex voor meerdere doeleinde te gebruiken. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld isolatiemateriaal zoals rockwool rocksono base mee te verbergen, Of om dakconstructies mee af te werken. Ook wordt het vaak gebruikt in meubels of aanrechtbladen. In deze gevallen wordt het vooral als constructie multiplex gebruikt.

Ook is multiplex te gebruiken als decoratief materiaal. In dit geval moet de plaat wel een mooie uitstraling hebben. Hiervoor wordt er een speciale houtlaag aangebracht op de plaat. Het aanbrengen van de laag wordt ook wel edelfineer genoemd. Er zijn verschillende edelfineer mogelijkheden mogelijk. Dit hangt af welke voorkeur de persoon in kwestie heeft.

Als laatste is er speciale multiplex. Dit heeft als karakter dat het vaak wat sterker, lichter of water, vuil en wind bestendig is. DIt kan wederom gebruikt worden als constructief of decoratief gebruik.

De afwerking van multiplex

Naast dat multiplex vaak wordt gebruikt voor constructief of decoratief gebruik, is het ook mogelijk om multiplex voor speciale doeleinden af te werken. Zo kan er een speciale deklaag worden aangebracht. Door bijvoorbeeld een antislip film aan te brengen, kan een multiplexplaat als vloer gebruikt worden. Door een gladde film aan te brengen kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als bekisting van beton. 

Kortom, multiplex is multi inzetbaar. Voor veel verschillende projecten is het een ideaal materiaal wat makkelijk in gebruik is. Door de duurzame en stevige constructie, weet je zeker dat het materiaal voor vele jaren door kan.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld