maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Welke auto’s worden in Europa veel verkocht?

Welke auto’s worden in Europa veel verkocht?

Europa heeft de slechtste autoverkopen in juni sinds bijna 30 jaar geleden, aangezien het aantal inschrijvingen jaar op jaar met 17% daalde, waarbij elektrische voertuigen en hybrides werden getroffen door de dalende markt. Volgens Jato Dynamics waren er in totaal 1.054.807 registraties op 27 Europese markten - tegen 1.268.508 in juni 2021. De marktanalist zei dat dit het laagste resultaat in juni was sinds 1993. Het aantal nieuwe registraties tot nu toe steeg tot 5.537.670, een daling op jaarbasis van 14%. 2022 was dus geen goed jaar voor autoverkopers in Europa, maar alsnog werden natuurlijk auto’s verkocht. In dit artikel lees je voor welke modellen Europeanen vooral kozen. 

Dacia Duster

De Dacia Duster, de compacte crossover-tegenhanger van de Sandero (waarover later meer), had een enorm succesjaar in 2022, met meer dan 19.000 verkochte exemplaren in juni – een jaar-op-jaar groei van 28%. Met een prijs vanaf ongeveer 17 duizend euro, kreeg de Duster eerder dit jaar ook een uitgebreide facelift met een nieuw ontwerp en moderne technologie in de auto. Dit model kopen en er een beperkt casco autoverzekering voor afsluiten is daarom volgens experts een slim plan. 

Open Corsa

Een lichte daling in het aantal inschrijvingen voor de Corsa betekent dat hij zakt naar de derde plaats, nadat hij de eerste plaats al geruime tijd bekleedde. De vernieuwde Opel Corsa had een succesvol 2021 en eindigde als de best verkochte auto van het Verenigd Koninkrijk, waar het de Vauxhall Corsa heet. Halverwege 2022 blijft hij populair, zijn door PSA ontwikkelde onderbouwing en mix van benzine-, diesel- en elektrische aandrijflijnen blijken aantrekkelijk.

Peugeot 208

De Peugeot 208 behield de eerste plaats in juni met 24.488 verkochte exemplaren, een WA verzekering wordt dan ook vaak afgesloten voor dit model in Europa. Zijn populariteit wordt ongetwijfeld geholpen door uitgebreide herzieningen in overeenstemming met de nieuwe designtaal van Peugeot. Zijn veelzijdigheid en betaalbare prijs blijven aantrekkelijk, aangezien hij wordt aangeboden met benzine-, diesel- en elektrische aandrijflijnen. 

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is nu ver in zijn achtste generatie en blijft een van de best verkopende auto's in Europa. 2022 was niet zo positief voor het model, met een jaar-op-jaar daling van 36%, maar het was nog steeds genoeg om de hatchback op de zevende plaats te zien eindigen. De nieuwste line-up is voorzien van pure ICE-, mild-hybrid- en plug-inhybride-aandrijflijnen, met prestatiemodellen variërend van de Golf GTE tot de Golf R met vierwielaandrijving. 

Dacia Sandero

De zeer betaalbare Dacia Sandero supermini behaalde in juni een omzetgroei van 7% op jaarbasis en eindigde nipt als tweede achter de 208. Vorig jaar werd hij nog aantrekkelijker om te kopen met de introductie van een model van de nieuwe generatie, met sterk verbeterde uitrusting zoals LED-koplampen en een touchscreen infotainmentsysteem. Het stond eerder bovenaan de lijst, dus verwacht dat het tot het einde van het jaar zal uitdagen. 

Fiat 500

Is er een meer herkenbare kleine auto dan de Fiat 500? Het is te koop sinds 2007 en het is onwaarschijnlijk dat het binnenkort zal worden geschrapt. Het model kreeg onlangs een elektrische variant met batterijformaten tot 44kWh. Het bereik is gekoppeld aan 320 kilometer, maar mild-hybride en benzinemodellen blijven te koop als elektrisch niet je ding is. 

 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland België Rest van de wereld