maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Wat kunnen we al zeggen over tegenstanders van Nederland nŠ de poulefase?

Wat kunnen we al zeggen over tegenstanders van Nederland nŠ de poulefase?

Het WK voetbal is weer van start gegaan, ditmaal in een zeer ongebruikelijke tijd van het jaar, waardoor het even schakelen is om in de stemming te komen. Nederland is zeker niet kansloos op deze editie van het wereldkampioenschap. Wie we in de poulefase treffen, is duidelijk: Senegal, Ecuador en thuisland Qatar. Maar wie kunnen we daarna tegenkomen? We bespreken wat wel al kunnen zeggen over de tegenstanders van Nederland ná de poulefase.

Tegenstander Nederland achtste finale

Als Nederland bij de eerste twee van zijn poule eindigt, speelt het in de achtste finale tegen een tegenstander uit poule B. Dat betekent dat we in de achtste finale Engeland, Iran, Wales of de Verenigde Staten gaan tegenkomen. Worden we eerste in de poule, dan krijgen we de nummer twee van de andere poule. Worden we tweede, dan moeten we tegen de winnaar van poule B. Gezien het slechte begin van Iran lijkt de kans klein dat Nederland deze ploeg nog gaat tegenkomen. Mocht je gaan wedden op voetbal, dan is dat niet de ploeg om je geld op te zetten.

Mogelijke tegenstanders kwartfinale

Mocht Nederland de kwartfinale bereiken, dan kan het de mouwen alvast gaan opstropen. In die ronde kunnen we namelijk sterke landen als Argentinië, Frankrijk en Denemarken tegen gaan komen, mits die natuurlijk zo ver weten te komen. Ook een taaie ploeg als Mexico behoort tot de mogelijke tegenstanders in de kwartfinale. Andere mogelijkheden zijn het wisselvallige Polen en de mindere goden Australië en Tunesië.

Mogelijke opponenten in de halve finale

Er zijn maar liefst 16 tegenstanders die Nederland kan tegenkomen in de halve finale van het WK voetbal, mochten we daadwerkelijk zo ver weten te komen. Hier kunnen we een aantal behoorlijk zware tegenstanders treffen. Wat te denken van Spanje, Duitsland, België, Kroatië of Brazilië? Ook zwart beest Portugal kunnen we treffen in de halve finale. Ook tot de mogelijkheden behoren de niet te onderschatten outsiders Marokko, Servië, Zwitserland, Kameroen en Ghana. Met wat meer geluk komen we echter Costa Rica, Japan, Canada of Zuid-Korea tegen.

In de finale kan Nederland in principe een heleboel ploegen treffen. Maar geen enkele tegenstander die de WK finale bereikt is een makkelijke tegenstander. Dat neemt niet weg dat de ene tegenstander Nederland beter zal liggen dan de andere, maar laten we eerst maar zien dat we überhaupt zo ver weten te komen.

 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld