dinsdag, 28 mei 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Wat is er nieuw op het gebied van zonnepanelen?

Wat is er nieuw op het gebied van zonnepanelen?

De ontwikkelingen in de solar technologie volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Inmiddels zijn vele huishoudens overgestapt op zonnepanelen en op vele daken prijken deze panelen variërend van een paar tot hele daken vol. De panelen worden stevig bevestigd met zonnepanelen montagemateriaal. Wil jij ook weten wat er nieuw is op het gebied van zonnepanelen, lees dan snel verder.

Hype rond zonnepanelen

Het is voor vele huishoudens aantrekkelijk gemaakt om zonnepanelen te laten plaatsen. Met de subsidies en de stroomprijzen van de laatste tijd is het ook een uitstekende investering gebleken. De stroom die een huishouden niet zelf gebruikte werd tegen een vergoeding teruggeleverd aan het stroombedrijf. Vanaf 2023 echter wordt deze zogenoemde salderingsregeling in 8 jaar afgebouwd en krijg je vanaf 2031 geen geld meer terug voor het overschot aan stroom. Het kabinet redeneert dat het ook zonder deze regeling aantrekkelijk blijft om zonnepanelen aan te schaffen omdat ze in de loop van de tijd in prijs gedaald zijn en ook effectiever zijn. Zonnepanelen moeten door een gespecialiseerd bedrijf worden geplaatst met een zonnepanelen montagesysteem.

Nieuwe technologische ontwikkelingen

Onlangs is de nieuwe techniek voor zonnepanelen op de markt gekomen. Deze techniek heet Passivated Emitter Rear Cell (afgekort PERC). Deze techniek verbetert de efficiency van de panelen zodat ze ook bij donker weer meer stroom opwekken. De meeste zonnepanelen bestaan sinds lange tijd uit silicium, maar de efficiency van het materiaal is de afgelopen tijd wel behoorlijk toegenomen. Inmiddels worden verschillende materialen in een enkele cel samengebracht. Deze tandemcel of multi-junction cel heeft silicium als basis maar een grotere opbrengst. In de toekomst wordt het opslaan van je eigen stroom in een batterij steeds belangrijker. De prijs van deze batterijen is momenteel nog aan de hoge kant maar stroomopslag wordt gezien het verdwijnen van de salderingsregeling, steeds interessanter. Zodoende kun je al je eigen stroom gebruiken of verkopen via teruglevering in tijden van een stroomtekort of aan een koper uit de buurt.

Zonnepanelen blijven de toekomst

Zonnepanelen zijn een goede investering, waren dat in het verleden zeker maar blijven ook de komende periodes belangrijk. De panelen worden steeds goedkoper en efficiënter en zijn daarom nog altijd rendabel. In de toekomst wordt het opslaan van je eigen stroom in een batterij steeds belangrijker. Door het afschaffen van de salderingsregeling kun je beter je eigen stroom opmaken of bij een overschot aan een geïnteresseerde koper leveren.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi� Rest van de wereld