maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Wat is de waarde van 1 cryptomunt na 2022?

Wat is de waarde van 1 cryptomunt na 2022?

Geld verandert in de loop van de tijd. De mensheid schakelde over van ruilen van spullen tot pinnen met je bankpas om te betalen. De volgende stap lijkt cryptocurrencies zoals Bitcoin te zijn. De cryptomarkt ontwikkelt zich snel en er worden voortdurend nieuwe projecten gelanceerd.

Welke cryptomunt is het populairst?

Momenteel zijn de meest populaire crypto’s: Bitcoin, Ethereum, Shiba Inu, Cardano, Polkadot, Ripple en Fantom. Deze munten zijn stabiele projecten en er wordt veel aan doorontwikkeld. 

Bitcoin is de bekendste virtuele valuta die er bestaat. Zo raar is het niet. Het is ook de allereerste cryptocurrency. Bitcoin is in 2008 in het leven geroepen als reactie op de financiële crisis. Nu steeds minder mensen banken en financiële instellingen vertrouwen, is de vraag naar nieuwe digitale betaalmethoden toegenomen.

De koers van cryptomunten

De prijzen fluctueerden erg, maar zijn nu enigszins stabiel. Cryptocurrency-prijzen zijn zeer onvoorspelbaar omdat niemand weet wat de technologie erachter (blockchain) eigenlijk doet. Blockchain is uiteindelijk waar het allemaal om draait, en nog nooit in de geschiedenis hebben we geld zien overmaken naar de andere kant van de wereld zonder tussenkomst van derden of extra kosten.

Bitcoin, de koers crypto munt ripple en veel andere cryptocurrencies zijn zeer volatiel. Je kunt in korte tijd rijk worden, of je kunt alles verliezen. Dit maakt het erg ingewikkeld om munten zoals Bitcoin als betaalmiddel te gebruiken. Een kopje koffie kan immers in één seconde 30% duurder zijn.

Digitaal geld is de toekomst

Cryptocurrencies worden door steeds meer mensen geadopteerd. Desondanks is de cryptomarkt zeer volatiel. Het lijkt erop dat cryptocurrencies relevant zullen blijven naarmate meer en meer mensen ze gebruiken. Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen. Naarmate de belangstelling voor cryptocurrencies groeit, worden er steeds meer overheidsmaatregelen genomen om de markt te reguleren. Maar digitaal geld is de toekomst. Steeds meer landen ontwikkelen digitaal geld. Het is moeilijk om te bepalen welke cryptocurrencies het potentieel hebben om groot te worden. Zo blijft ook de koers crypto cardano steeds harder groeien.

Cryptomunten en de belastingdienst

Steeds meer mensen zijn in het bezit van cryptocoins en dit leidt er ook toe dat de Belastingdienst en Douane te maken hebben met cryptocoins. Cryptobeurzen in Nederland moet hun klanten met een ID die geverifieerd moet worden. De beurzen zijn eigenaar van de namen en adressen van hun klanten. Belastingdiensten zijn mogelijk ook op de hoogte van jouw crypto-activa. Het is belangrijk om cryptocurrencies aan te geven bij de belastingdienst.

Het afgelopen jaar zijn er veel cryptomunten gebruikt en zijn er miljoenen dollars gestolen via ransomware. Transacties met digitale munten zijn moeilijk te volgen en vaak onomkeerbaar. Ideaal voor criminelen.

De voorspelling van cryptomunten

De betalingssystemen van vandaag, waarin mensen een grote rol spelen, zullen worden vervangen door volledig geautomatiseerde systemen op basis van intelligente wiskundige modellen die transacties verifieerbaar en onweerlegbaar maken. Of dit in de toekomst het enige betalingssysteem zal zijn, valt nog te bezien. Volgens experts en investeerders zijn we nog maar het begin van een nieuw fenomeen

 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld