dinsdag, 28 mei 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Wat houdt de basis voor de verzekering van je auto in?

Wat houdt de basis voor de verzekering van je auto in?

Wil je een verzekering auto kiezen en daarbij gaan voor de basis? Als je niet veel te besteden hebt in de maand kan deze verzekering al een grote uitkomst bieden. Het is namelijk de minimale verzekering die je moet hebben om de weg op te kunnen met jouw nieuwe auto. Je betaalt dan ook niet voor zaken die je nooit gaat gebruiken. Mocht je dus niet vaak de weg op gaan en weinig willen besteden aan de verzekering, dan kan deze basis al helpen. Maar wat moet je allemaal weten over deze verzekering? En hoe kun je deze afsluiten? Onderstaande informatie zet de belangrijkste zaken voor je op een rij.

De aansprakelijkheid goed geregeld hebben

Deze verzekering voor je auto is de simpelste vorm die je af kunt sluiten. De wettelijke verplichting zorgt ervoor dat je goed verzekerd bent tegen de eventuele aansprakelijkheid die je kunt hebben tijdens het aanrichten van schade aan anderen en hun eigendommen. Mocht je dus een keer uitglijden met de auto en daarbij een andere weggebruiker raken, dan hoef je de aansprakelijkheidsclaim niet volledig uit eigen zak te betalen. Alleen het eigen risico is het bedrag dat je betaalt, waarna alles geregeld wordt via de verzekering. Je moet er dan wel rekening mee houden dat jouw eigen schade niet gedekt is. Dit zul je dus wel moeten betalen als je de schade opgelost wilt hebben en een goede uitstraling wilt hebben bij jouw voertuig.

De reden voor het afsluiten

Maar waarom moet je deze WA-verzekering dan afsluiten? Uiteraard in eerste instantie vanwege de wettelijke verplichting. Zonder deze verzekering mag je de weg niet op. Alleen is deze basisverzekering er ook voor de bescherming van jouw financiën. Mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan kunnen de kosten voor de schade en eventueel medisch letsel snel oplopen. Het geeft je meer stress dan nodig als je de schadeclaim niet in kunt dienen. Je hoeft je nergens meer zorgen om te maken. Wel moet je goed bekijken hoe de schadeclaim wordt afgehandeld. Als het ongeluk jouw eigen schuld is, moet je de reparaties aan jouw voertuig immers nog betalen. Alleen hoef je niet voor beide partijen voor de kosten op te draaien.

De aanvraag indienen

De WA-verzekering afsluiten is heel eenvoudig. Hiervoor verzamel je eerst alle benodigde documenten, zoals jouw rijbewijs, het kentekenbewijs en jouw rijgeschiedenis. Dit zijn allemaal zaken die je in moet vullen tijdens de aanvraag. Neem de tijd om het aanvraagformulier goed in te vullen. Daarna geef je de dekking aan die je nodig hebt, wat in dit geval de WA-verzekering is. Kijk alles nog een keer goed na en lees ook de polisvoorwaarden door. Pas als alles duidelijk is en je er zeker van bent dat er geen informatie ontbreekt, kun je de aanvraag indienen. De verzekeringsmaatschappij geeft dan snel een goedkeuring en de polisdocumenten. Na de betaling van de maandpremie is de verzekering ingegaan en kun je de weg op.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi´┐Ż Rest van de wereld