maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Wat elke freelancer en zzp'er nodig heeft

Wat elke freelancer en zzp'er nodig heeft

Zelfstandig zijn is erg leuk. Je mag doen wat je wilt, wanneer je wilt, en niemand kan je vertellen wat je moet doen. Een sterke zakelijke basis is de sleutel tot een succesvolle freelancer of eigenaar van een klein bedrijf. De tools en bronnen die je hebt, moeten je helpen die basis te bouwen. Je kan je dan concentreren op je werk, wetende dat je gedekt bent door de nodige verzekeringen en rekeningen voor belastingen.

Zakelijke rekening

Een zakelijke rekening is een bankrekening voor een bedrijf. Aangezien je als zelfstandige werkt, worden je persoonlijke en professionele financiën waarschijnlijk door dezelfde bank afgehandeld. Om verwarring te voorkomen is het belangrijk dat je als particulier en als freelancer aparte rekeningen op je naam hebt staan. Je kunt een directe storting instellen om jezelf of iemand anders rechtstreeks op deze rekening te storten.

Boekhoudprogramma

Het is belangrijk om je zakelijke uitgaven, inkomsten en voorraad bij te houden. Je kunt dit handmatig doen, maar er zijn veel geweldige boekhoudsoftware pakketten die je helpen snel georganiseerd te raken. Met een boekhoudprogramma zoals Moneymonk kun je je bedrijfsinkomsten en -uitgaven volgen door het proces te automatiseren. Je kunt Ervaringen bij Moneymonk opdoen als het gaat om alles wat met boekhouden te maken heeft. Veel programma's zullen ook het bijhouden van de voorraad bevatten voor fysieke goederen die worden verzonden of verkocht, evenals voor geleverde diensten. Ze berekenen zelfs de belastingen voor je. Het beste van boekhoudsoftware is dat het kan worden aangepast aan elk type freelance bedrijf, van grafisch ontwerp tot copywriting tot fotografie.

Project management Tool

De project management vormt het hart van de bedrijfsvoering van je bedrijf. Hier werk je samen met klanten en collega's, organiseer je projecten, houd je tijd en taken bij, plan je je werklast, stel je deadlines in en blijf je op schema. Een goed project management moet je nog steeds helpen bij het bijhouden van alle projecten of taken die gedaan moeten worden. Het biedt ook functies zoals agendaplanning, zodat je in één oogopslag kunt zien wanneer dingen moeten worden gedaan. Er zijn veel verschillende soorten projectmanagement tools beschikbaar. Sommige richten zich voornamelijk op het volgen van taken, terwijl andere extra functies hebben, zoals tijdregistratie en workflowbeheer. Sommige hebben ook samenwerkingsmogelijkheden waarmee meerdere gebruikers van verschillende locaties tegelijkertijd aan één project kunnen werken via online vergaderingen of videogesprekken.

Persoonlijke website of blog

Je hebt een website nodig, ook al is het maar een persoonlijke site om je cv, portfolio en contactgegevens te hosten. Het hebben van een eigen domein geeft je geloofwaardigheid als professional en kan helpen om in contact te komen met potentiële klanten of werkgevers. Je website moet je naam bevatten, een korte beschrijving van wat je doet, links naar je werkvoorbeelden, contactgegevens, waaronder telefoonnummer(s), e-mailadres(sen) en sociale-mediaprofielen. Als je een online winkel- of e-commerce component voor je bedrijf hebt, voeg deze dan ook toe.

Verzekering voor kleine bedrijven

Als je een freelancer of zelfstandig bent, is het belangrijk dat je een verzekering voor kleine bedrijven hebt. Verzekeringen voor kleine bedrijven bieden bescherming voor je persoonlijke eigendommen en bescherming tegen verliezen als gevolg van brand en andere rampen. Als iemand je computer of telefoon steelt terwijl ze in je thuiskantoor werken, vergoedt de verzekering voor kleine bedrijven je de waarde van de ontbrekende items. Dit dekt zowel diefstal door werknemers als door derden.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld