zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Wil je voordelig geld lenen? Lees deze 5 tips

Wil je voordelig geld lenen? Lees deze 5 tips

Ben je op zoek naar een goede manier om geld bij elkaar te krijgen, zodat je die ene auto kunt kopen of een onbezorgde vakantie kunt boeken? Om op een verantwoorde en veilige manier het beoogde bedrag te verzamelen, kun je geld lenen. Dit gaat wel gepaard met extra kosten aan rente, maar je het onder de goede voorwaarden, dan kun je hier veel profijt van ondervinden.

In deze bloggeven we je vijf tips die jou op weg helpen om op een voordelige en effectieve manier geld te lenen.

Met deze 5 tips weet je hoe je geld leent

In eerste instantie kun je je sociale omgeving om hulp vragen om het bedrag dat je nodig hebt, bij elkaar te krijgen. Als het gaat om het lenen van een laag bedrag, dan zul je waarschijnlijk geen rente hoeven betalen en kun je de lening op korte termijn weer vereffenen. Voordeel van het lenen van een laag bedrag is bovendien het geld lenen zonder BKR. Je wordt niet geregistreerd, omdat bij een kleine lening de verstrekker niet op de hoogte hoeft te zijn van je persoonlijke gegevens. Geld lenen om een grotere som bij elkaar te krijgen, zal gepaard gaan met bepaalde voorwaarden en een rente die over de lening wordt berekend. Kom je daarvoor in aanmerking, dan kun je gebruikmaken van de volgende tips:

Tip 1: verschillende offertes vergelijken

Wil je geld lenen en gaat het om een hoog bedrag, dan is een goede voorbereiding het halve werk. Een manier om dat te doen is door de offertes van verschillende leningverstrekkers met elkaar te vergelijken. De hoogte van de rente verschilt per lening, dus afhankelijk van jouw financiële situatie en de aankoop die je wilt doen, kun je eenvoudig vergelijken om te bepalen bij welke verstrekker je het voordeligst uit bent.

Tip 2: de juiste voorwaarden

Voordat je een lening afsluit, is het heel belangrijk om de voorwaarden voor de lening goed door te nemen. En die verschilt per leningverstrekker. Dus neem de tijd om je te verdiepen in alle leningverstrekkers en hun voorwaarden, om te kijken welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk bijvoorbeeld of en welke verzekeringen inbegrepen zijn bij de kosten van de lening.

Tip 3: de juiste looptijd

Bij een persoonlijke lening kies je de looptijd waarin de lening moet worden opgelost. En hoewel je aanvankelijk denkt voordeliger uit te zijn met een langere looptijd en dus lagere maandlasten, moet je je daar niet op verkijken. Het duurt namelijk ook langer om de rentekosten af te betalen, waardoor de totale som uiteindelijk hoger uitvalt.

Tip 4: kom je in aanmerking extra rentekorting?

Wanneer je een eigen huis hebt, kun je bij sommige leningverstrekkers een korting op de rente krijgen. Hier zitten wel strikte voorwaarden aan vast, zoals het verkopen van je huis waarvoor toestemming van de verstrekker nodig is. Dus heb je een huis en wil je korting op je lening, neem dan extra de tijd om de voorwaarden te lezen.

Tip 5: extra aflossen

Heb je het geld geleend en ben je klaar om af te lossen? Dan biedt het extra voordeel wanneer je in kortere tijd extra kunt aflossen. In het geval van een persoonlijke lening kun je eerder beginnen met aflossen, raadpleeg daarvoor wel de voorwaarden van de kredietverstrekker. Extra aflossen heeft als voordeel dat je minder rente betaalt vanwege de kortere looptijd.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld