zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

4 voordelen van sim only

4 voordelen van sim only

Natuurlijk is een telefoonabonnement met een nieuw toestel erbij fijn. Zo kun je jezelf elke twee of drie jaar een nieuwe telefoon gunnen. En je hoeft je nieuwe toestel niet in één keer af te rekenen. Handig, maar ook zeker niet zonder nadelen. Het alternatief is om te kiezen voor een sim only abonnement, alleen een telefoonabonnement dus zonder toestel. We bespreken vier voordelen van sim only ten opzichte van een telefoonabonnement mét toestel. Interesse in sim only? Je kunt online abonnementen voor sim only vergelijken.

Minder betalen voor je nieuwe telefoon

Hoewel het handig is dat je je nieuwe telefoon bij je telefoonabonnement met toestel niet meteen helemaal hoeft te betalen en je ook niet op zoek hoeft naar een winkel om hem te kopen, ben je wel duurder uit als je je nieuwe telefoon bij je telefoonabonnement neemt. Je betaalt hier namelijk nooit de laagste prijs voor het toestel. Als je even verder zoekt naar winkels die hetzelfde toestel los verkopen, dan zul je zien dat je vaak enkele tientallen euro’s kunt besparen door je telefoon daar te kopen en dan een elders een voordelig sim only abonnement af te sluiten.

Geen BKR-registratie

Dat je je nieuwe telefoon niet meteen hoeft te betalen bij een telefoonabonnement met toestel, betekent in feite dat je een afbetalingsregeling aangaat. Dat is in feite een lening. Zo denkt men daar bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) ook over. Bij toestellen die meer dan 250 euro kosten, wordt jouw telefoonabonnement met toestel geregistreerd als een lening. Kredietvestrekkers kunnen dit register inzien wanneer jij ergens een lening wilt afsluiten en kunnen zo zien dat je maandelijkse lasten hebt aan het afbetalen van je telefoon. Dit betekent dat je minder kunt lenen. Betaal je niet netjes je maandelijkse telefoonrekening, dan wordt daar ook een aantekening van gemaakt in het register. En dan sta je er slecht op bij toekomstige kredietverstrekkers.

Goedkopere bundels

Aanbieders van sim only abonnementen bieden vaak goedkopere bundels aan dan je kunt krijgen wanneer je een telefoonabonnement met toestel kiest. In combinatie met het feit dat je dus ook goedkoper aan je nieuwe toestel kunt komen, kan de keuze voor sim only daarom een noemenswaardige besparing opleveren. Dat sim only aanbieders goedkoper zijn, wil niet zeggen dat je ontvangst ook van mindere kwaliteit is. Deze aanbieders maken namelijk gewoon gebruik van een van de grote telefoonnetwerken in Nederland (T-Mobile, KPN of Vodafone).

Meer flexibiliteit

Naast het feit dat sim only belbundels doorgaans goedkoper zijn, zijn ze vaak ook flexibeler dan telefoonabonnementen met toestel. Vanwege het afbetalen van het toestel is de looptijd in dat laatste geval vaak twee of drie jaar. Sim only abonnementen kunnen voor een jaar, een half jaar of zelfs meteen maandelijks opzegbaar afgesloten worden. Daarnaast is het doorgaans ook makkelijker om je bundel tussentijds aan te passen. Zo kun je je bundel voor een maandje ophogen als je weet dat je meer gebruik gaat maken van je belbundel, of verlagen als blijkt dat je eigenlijk voor een te grote belbundel hebt gekozen. Zo voorkom je onnodig hoge kosten door beltegoed waar je wel voor betaalt maar niet gebruikt of kosten buiten de belbundel als je deze overschrijdt.

Alle reden dus om nog eens na te denken over je keuze voor het juiste telefoonabonnement. We blijven uiteindelijk toch Nederlanders, en waarom zou je meer uitgeven dan strikt noodzakelijk is?

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi Rest van de wereld