maandag, 22 april 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

De voordelen van een slimme thermostaat

De voordelen van een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een digitale, wifi-verbonden thermostaat die je kunt gebruiken om de verwarming van je huis te regelen. Het werkt door het aan te sluiten op je verwarmingssysteem, om communicatie met de thermostaat mogelijk te maken. Vervolgens kun je via een app die wordt gedownload op je smartphone, computer of tablet je energieverbruik volgen en indien nodig je huistemperatuur aanpassen. De belangrijkste aantrekkingskracht van slimme thermostaten is dat ze het energieverbruik in je huis kunnen verbeteren en je energierekening kunnen verlagen, wat ook mogelijk is door een contract af te sluiten bij de goedkoopste energieleverancier op dit moment. Onderstaand vind je nog meer voordelen van de slimme thermostaten. 

Data over je energieverbruik 

Een van de voordelen van slimme thermostaten is de hoeveelheid data die je kunt krijgen over je energieverbruik. Er is niet alleen een breed scala aan statistische gegevens over je energieverbruik, maar alles is ook gemakkelijk toegankelijk op al je apparaten met internetverbinding. Dit zal aantrekkelijk zijn voor diegenen die graag hun gas- en elektriciteitsverbruik nauwgezet volgen. Hiermee kun je vervolgens goed energie vergelijken in 2022, wat kan zorgen voor de nodige geldbesparingen. Slimme thermostaten geven je overigens wekelijkse en maandelijkse energierapporten, net zoals realtime tracking van je energieverbruik. Pas de instellingen aan zodat je direct effect ziet! 

Gebruiksgemak

Je herinnert je misschien de frustratie van het programmeren van de vakantie-instelling van je thermostaat. Die frustratie is een van de gevoelens die je met een slimme thermostaat nooit meer zult ervaren. In tegenstelling tot reguliere programmeerbare thermostaten zonder wifi-connectiviteit, zijn slimme thermostaten namelijk eenvoudig in te stellen en te programmeren, met moderne touchscreens en een intuïtieve, gebruiksvriendelijke lay-out. Simpel gezegd: ze werken gewoon hartstikke eenvoudig, wat goed is voor het gebruiksgemak van deze apparaten. 

Verlaag je energieverbruik

Geofencing maakt het voor slimme thermostaten gemakkelijk om je energierekening te verlagen door je verwarming automatisch aan te passen wanneer er niemand thuis is, en op te starten zodat je in de winter thuiskomt in een heerlijk warm huis en in de zomer in een verfrissend koele omgeving. Zelflerende systemen maken je verwarming kostenefficiënter met nog minder inspanning van je kant. Door je gewoonten te leren, zoals wanneer je thuis bent en wanneer je wakker wordt, maakt het gepersonaliseerde temperatuurschema's voor je woning die veel efficiënter en minder verspillend zijn dan alle kamers in een heel huis op dezelfde temperatuur te houden. 

Toegang op afstand

Met de downloadbare app van een slimme thermostaat heb je op afstand altijd en overal toegang tot je thermostaat, zolang je een apparaat met internet hebt. Dit betekent dat je je verwarming niet langer de hele dag hoeft te laten draaien. Je hoeft je huis juist alleen maar op de gewenste temperatuur te houden en dan wanneer je thuis gaat komen kun je met de app de temperatuur wat verhogen. De oude methoden om je huis op de gewenste temperatuur te krijgen, verspillen veel energie en verhogen je verwarmings- en koelingskosten. Je kunt met een slimme thermostaat je huis eenvoudig op de gewenste temperatuur zetten wanneer je maar wilt, opwarmen of afkoelen op weg naar huis.  Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi´┐Ż Rest van de wereld