zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Studentenkamer inrichten? Tien tips

Studentenkamer inrichten? Tien tips

De gemiddelde studentenkamer is klein. Om niet te zeggen erg klein. Een beetje strategisch inrichten is daarom een must. Welke tien tips mag je niet missen als je een studentenkamer in gaat richten?

 1. Mocht de hoogte van je kamer het toelaten, neem dan een hoogslaper. Onder je bed kun je dan bijvoorbeeld een gezellige zithoek maken met een bankje, tafeltje en sfeerverlichting.
   
 2. Hoe kleiner de ruimte, hoe minder kleur je moet gebruiken. Van lichte kleuren wordt de ruimte groter. Houd je wel van een gekleurde muur? Probeer de kleur dan dus subtiel te houden.
   
 3. Shop bij de kringloop! Daar is altijd wel wat leuks te vinden voor weinig. Bijvoorbeeld een grote spiegel die er ook nog eens voor zorgt dat de kamer groter lijkt. Of serviesgoed, daar kun je nooit genoeg van hebben.
   
 4. Met een goedkoop maar stijlvol kleedje kun je die lelijke vloer verstoppen. Een stuk goedkoper dan meteen nieuw laminaat neerleggen. Een vloerkleed zorgt daarnaast voor een betere akoestiek en maakt de ruimte wat warmer.
   
 5. Zorg voor functionele opbergruimte. Op die plank aan de muur kan – naast je studieboeken – ook best je serviesgoed staan! Vooral als je een gedeelde keuken hebt, heb je vaak plek te kort.
   
 6. Vergeet het groen niet! Een plant is goed in elke kamer, dus ook in de studentenkamer. Al is het alleen al omdat hij de luchtkwaliteit verbetert. En omdat hij gewoon gezelligheid brengt. Mooie pot er omheen en klaar!

 7. Met dubbelzijdig tape kun je prima foto’s aan de muur hangen. Zo maak je je kamer persoonlijk en kun je regelmatig een blik werpen op goede herinneringen. Een prikbord is ook een goed idee.
   
 8. Niet iedereen heeft de ruimte, maar als je het hebt, creëer dan een studeerhoek en een chillhoek. Dat maakt dat je lekker aan de slag gaat als je in de studeerhoek zit én dat je weet wanneer je mag chillen.
   
 9. Hetzelfde geldt voor een roomdivider. Heb je de ruimte, scheid je woon- en slaapgedeelte dan van elkaar af. Dat kan bijvoorbeeld ook met een simpel gordijn dat je aan het plafond bevestigt. Daarmee kun je kiezen of je je bed afschermt of niet.
   
 10. Tot slot een tip voor als je écht weinig ruimte hebt. Veel spullen zijn inklapbaar te koop. Een inklapbaar bureau, een opklapbed of een inklapbaar wasrek. Je zoekt het op als je het nodig hebt en klapt het in als je er klaar mee bent.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld