maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Steeds meer mensen kijken kritisch naar hun verzekeringen

Steeds meer mensen kijken kritisch naar hun verzekeringen

Verzekering, waar de één verplicht is om af te sluiten, is de ander geheel vrijblijvend. Toch neemt dat niet weg dat je ook in dat geval serieus moet nadenken of het wel of niet verstandig is. Zo is het verplicht een zorgverzekering af te sluiten, maar zijn de aanvullende verzekeringen geheel vrijblijvend. Rijd je in een auto en betreed je daarmee de openbare weg, dan ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die jij door jouw schuld toebrengt aan iemand anders. Uiteraard is deze verzekering ook te ´upgraden´ naar een WA+ of zelfs Allrisk, afhankelijk van de leeftijd en ook waarde van je auto. Omdat er jaarlijks allerlei veranderingen plaatsvinden en er ook steeds meer verzekeraars de markt betreden, zien we dat steeds meer mensen jaarlijks kritisch naar hun verzekeringen kijken. Om ervoor te zorgen dat je dit op de juiste manier doet en je dus ook geld kunt besparen, hebben we een aantal tips voor je.

Breng eerst alle verzekeringen in kaart

Naast onze zorg- en autoverzekering, zijn er nog een aantal verzekering waar we mee van doen hebben. Zo is de kans vrij groot dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Dit kan voor jezelf zijn, zodat de schade die bij iemand anders thuis toebrengt ook wordt vergoed. Hierbij kun je denken aan een glas limonade wat je over de bank of tablet laat vallen of de hond die iets kapot maakt. Ook je inboedel- en opstalverzekering zijn er twee om serieus onder de loep te nemen. Heb je een huurhuis, dan heb je alleen met een inboedelverzekering van doen.

Bekijk wat je daadwerkelijk nodig hebt

Je zult verstelt staan van het feit hoeveel mensen er eigenlijk onder verzekerd zijn. Dat wil zeggen dat de waarde die je spullen vertegenwoordigd, hoger ligt dan de maximale dekking die je verzekeraar bij eventuele schade uitkeert. Een klassiek voorbeeld hiervan is de inboedelverzekering. Deze wordt door veel mensen bij het eerste huis afgesloten en vaak niet meer naar omgekeken. Op het moment dat je dan steeds duurdere meubels aanschaft en steeds meer aanpassingen doet aan je woning, dan zal de waarde van je inboedel alleen maar verder stijgen. Op het moment dat je dekking dan lager is dan je inboedel, dan kan dit bij schade voor flinke problemen zorgen. Denk er daarom dus ook goed over na wat je nodig hebt. Dit geldt voor zowel onderverzekerd, als natuurlijk ook oververzekerd.

Vergelijken

De volgende stap is het vergelijken van de verschillende verzekeraars. Voor de beste en ook prijstechnisch meest interessante verzekeraar voor al je motorvoertuigen, ben je bij Alpina.nl aan het juiste adres. Overigens is het wel altijd aan te raden om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het kan namelijk heel goed zijn dat de ene verzekeraar net even iets beter bij je persoonlijke situatie en voorkeuren past dan de ander. Daarbij is het ook verstandig je niet altijd blind te staren op de premie, maar op de dekking en ook aanvullende voorwaarden.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland België Rest van de wereld