zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

De mooiste plekjes voor een custom made rondreis door Nederland

De mooiste plekjes voor een custom made rondreis door Nederland

Wil je er wel op uit maar zie je het buitenland nog niet zitten? Nederland heeft nog steeds heel veel moois dat je misschien nog niet gezien hebt. En zeker nu de terrassen en winkels weer open zijn, is een rondreis in ons eigen mooie land, helemaal niet zo’n slecht plan. 

We zetten een paar leuke ideetjes voor je op een rijtje. En het leuke van alles is, dat je zelf de route en volgorde bepaald. En ook of je een deel gaat fietsen, wandelen of er een ware autotocht van maakt.  Echt custom made dus. Tijd om je weekendtas in te pakken…

Goud Veluwe land

Het middelpunt van Nederland, dat is het Veluwse dorp Lunteren. Hier kun je de steile wanden van de Goudsberg beklimmen en in het de afgegraven Veluwse stuwwal kijkt. Maar ook als je van historie houdt is er genoeg te zien. Zoals de prehistorische akkertjes of de boerderij uit de ijzertijd. Daarbij is de Veluwe dé plek voor fietstochtjes en heerlijk om te wandelen. Een tikkeltje romantiek toevoegen? Ga dan naar de prachtige orangerie van Landgoed Schaffelaar. Een mooie plek om koffie te drinken, te lunchen of heerlijk na te borrelen en de dag nog eens te bespreken. 

Via landweggetjes naar The big five 

Via kleine landweggetjes kun je van Lunteren, via Voorthuizen en Putten naar Harderwijk rijden. Strijk neer bij een van de gezellige restaurantjes of maak een wandeling door het centrum. Genoeg gezien? Rij dan via de polders naar Oostvaardersplassen in Flevoland. Meer dan 5600 hectare moerasgebied met konikpaarden, edelherten en heel veel vogelsoorten. Maar je kunt ook met de boswachter mee om de Grote Vijf te spotten. Makkelijke schoenen aan, je belangrijkste spullen in je crossbody tas en genieten maar.  

Rijden over water

Via Lelystad kun je dwars over het water naar het westen van Nederland. Op de dijk zie je hoe de Zuiderzee ooit was. Wil je de Markerwadden bezoeken, dan kan dat vanuit Lelystad. Rij je verder zie je aan het einde van de dijk het historische Enkhuizen met zijn vele monumenten, heerlijke terrasjes en het geweldige Zuiderzeemuseum. 

Het mooie westen

Aan de westkant van Nederland zijn zoveel mooie dorpjes, dat we dit stukje open laten. Want elk van de stadjes en dorpjes is de moeite meer dan waard. 

Via de afsluitdijk ben je zo in het mooie Friesland. Hier kun je alle elf steden van de tocht der tochten bezoeken of alleen het eindpunt Leeuwarden waar je kunt flaneren met je Ted Baker tas en hakken maar waar je met een rugzak en sneakers net zo ‘wolkom’ bent. Ook sportief gezien ben je in het waterrijke Friesland goed. Zeilen of (kite)surfen, hier is het dé plek. 

Van het Lauwersmeer naar de Vecht 

Via Leeuwarden ben je in no-time bij het Nationaal Park Lauwersfeer. Hier geven de stranden en de schoonheid je innerlijke rust en is in de nacht de sterrenhemel op z’n mooist is. Richting Groningen, is  Winsum een must. Het mooiste Dorp van Nederland met zijn smalle straatjes en het prachtige Winsumerdiep. Vlak onder Groningen vind je het Nationaal Park Drentsche Aa met de romantisch wandelroutes en via het Zuidlaardermeer, de Drentse Boswachterij Gieten-Borger en Nationaal Park Dwingelderveld heb je een mooie route naar Ommen met de Vecht en Regge. 

Van Deventer naar Bronckhorst

En dan Deventer, de eeuwenoude Hanzestad met onder andere het Speelgoedmuseum. Wil je liever in het klein genieten, dan is het romantische Bronckhorst natuurlijk perfect. De prachtig huizen en boerderijen, maar zeker ook de galeries en specialistische winkeltjes en de bierbrouwerij Bronckhorster Brewing Company moet je gezien hebben.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi Rest van de wereld