maandag, 29 mei 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Hoe kun je opbergmanden precies gebruiken?

Hoe kun je opbergmanden precies gebruiken?

Rieten manden zijn inmiddels weer zeker een trend te noemen. Je ziet ze dan ook steeds vaker terug in de interieurs van Nederlandse huizen. In principe is dat helemaal niet vreemd, want een mand van riet ziet er natuurlijk geweldig uit. Ook heeft het nog eens veel handige toepassingen. Natuurlijk gebruik je ze met name om spullen in op te slaan, maar in principe kun je een rieten mand ook voor andere doeleinden inzetten. Lees meer over de manieren waarop je opbergmanden kunt gebruiken in dit artikel. 

Opslag voor toiletartikelen

Vaak worden toiletartikelen gekocht in bulk als ze afgeprijsd zijn bij bijvoorbeeld de Kruidvat. Handig natuurlijk want zo kun je geld besparen, maar hierdoor nemen de toiletartikelen wel direct meer ruimte in als je meer exemplaren koopt. Gelukkig zijn ze normaal gesproken klein van formaat dus valt dit in principe mee, maar je kunt nog meer ruimte besparen door opbergmanden te gebruiken. Hier kun je alle toiletartikelen netjes in opbergen zodat je snel iets kunt pakken als je dat nodig hebt. Heb je veel toiletartikelen? Koop dan meerdere manden en verdeel de spullen over de rieten manden. 

Plantenpotten

Rieten manden zijn bovendien zeer geschikt om gebruikt te worden als plantenpotten, wat tegenwoordig veel Nederlanders al doen. Dat is hartstikke logisch, want riet ziet er echt prachtig uit met groen. Een ander pluspunt van de opbergmanden die functioneren als plantenpotten is dat ze zowel buiten als binnen gebruikt kunnen worden. Online en in winkels kun je ontzettend veel verschillende varianten van zulke rieten manden vinden. Zo zijn er zonder twijfel hangmanden te vinden die je kunt gebruiken als plantenpotten, maar je zult ook zeker staande exemplaren tegenkomen. Het is dus maar net wat jij liever hebt. 

In andere meubels

Daarnaast kun je de rieten manden ook eenvoudig in andere meubels gebruiken. Zo kun je dit bijvoorbeeld doen in een kledingkast, wat vooral handig is als deze kast maar aan één kant planken heeft waar je spullen op kunt leggen. De andere zijde van de kledingkast kun je hierdoor eigenlijk amper gebruiken, maar dit probleem kun je gemakkelijk verhelpen met behulp van een grote opbergmand. Hier kun je bijvoorbeeld je winterkleding in gooien in de zomer of juist de zomerkleding als het winter is. Ook kun je een rieten mand in een kledingkast gebruiken om hier je ondergoed en sokken in op te bergen. 

Decoratie én opslag

In sommige gevallen is het niet altijd even handig om ergens een meubel te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er een gebrek aan ruimte is of de meubel past niet echt bij de rest van de ruimte. Je kunt dan juist een grote opbergmand kopen en gebruiken als meubel, al kun je hiervoor ook meerdere manden gebruiken. Als je ze stapelt zien ze er vaak zelfs beter uit dan een echt meubel, terwijl je hier ook nog handig wat spulletjes in op kunt bergen. In de woonkamer kun je dit bijvoorbeeld doen om vervolgens boeken en tijdschriften te plaatsen in de manden.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld