zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Online de krant lezen? Hier kun je de ene provider vergelijken met de andere

Online de krant lezen? Hier kun je de ene provider vergelijken met de andere

Sla je geen ochtend over zonder onder het genot van een kopje koffie het laatste nieuws via de telefoon of laptop tot je te nemen? Dan wil je een goed abonnement hebben waarmee je zowel thuis als onderweg een goede verbinding hebt. Want heb je een ochtend geen internet en kun je dus niet op je gemak de ochtendkrant lezen, dan is je dag niet goed begonnen.

Om dergelijke voorvallen te voorkomen, sluit je een goede internetabonnement af. Je kunt kiezen voor een goede internetverbinding in huis en voor een ruime internetbundel op je telefoon. Afhankelijk van wat het best bij je past, kun je de ene met de andere provider vergelijken. Zo kun je het meest voordelige abonnement afsluiten dat tegemoet komt aan jouw internetgedrag.

De ene internetprovider is de andere niet

In de eerste instantie vind je het belangrijk om een goede internetverbinding te hebben. Dus de eerste stap: internetproviders vergelijken. Wanneer je dat doet, moet je weten hoe het bereik in jouw woonomgeving is. Bij het invoeren van je postcode wordt een indicatie gegeven van de geschikte internetsnelheid voor op jouw adres. Vervolgens vink je eenvoudig aan welke snelheid het best bij je past. Dat hangt af van je gezinssamenstelling en van ieders individueel internetgedrag. Woon je alleen of met zijn tweeën en maak je minimaal gebruik van internet, dan is een lage internetsnelheid voldoende. Maar heb je een gezin met kinderen, die anno 2021 geen seconde zonder het internet kunnen, dan is het internetgebruik aanzienlijk hoger. Denk aan de een die huiswerk maakt achter de laptop, de ander die aan het gamen is op zijn kamer en de derde die op de bank YouTube-filmpjes kijkt. Dat terwijl je online tv kijkt en tegelijkertijd de laatste nieuwtjes op je telefoon bijhoudt. Genoeg apparaten die verbonden zijn aan het internet en dat het liefst allemaal met de hoogste snelheid.

Afhankelijk van het internetgedrag en het aantal verbonden apparaten kun je de ene internetprovider met de andere provider vergelijken. In één overzicht zie je dan welke provider het meest voordelig is en kan voorzien in jouw internetbehoeften.

Je abonnement aanvullen? Eerst de ene met de andere provider vergelijken

Is enkel internet bij jou thuis niet voldoende? Dan kun je je bij het vergelijken van de verschillende providers ook kijken of een telefoon- en televisieabonnement past bij wat je nodig hebt. Veel providers verstrekken een internetabonnement in combinatie met bellen en tv kijken, zodat je elke maand zo goedkoop mogelijk uit bent. Een abonnement waarin internet en tv of internet en bellen samen wordt gevoegd, is vaak goedkoper dan het afzonderlijk afsluiten van drie abonnementen. Ook in dit geval is het belangrijk om van tevoren te kijken hoe vaak de tv aanstaat en hoeveel uren aan de telefoon wordt gespendeerd. Kijk je samen met je gezin avond aan avond tv of wordt die alleen ingeschakeld voor een enkele tv-programma? En heb je kinderen die het nodig vinden om elke avond uitgebreid met hun vrienden te bellen? In zulke gevallen kun je je abonnement aanpassen en vergelijken welke provider daarop aansluit.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld