vrijdag, 23 februari 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Nieuwtjes over de zorgverzekering premies 2022

Nieuwtjes over de zorgverzekering premies 2022

Het belangrijkste nieuws over de zorgverzekering premies 2022

In 2022 zal de zorgpremie wederom stijgen. Dit is de afgelopen jaren ook het geval geweest en heeft zowel met hogere zorgkosten als hogere salariskosten. Je betaalt zorgpremie aan de zorgverzekeraar zodat je goed verzekerd bent. Hierbij is de basisverzekering bij veel verzekeraars doorgaans gelijk, hetzij de hoogte van de premie kan verschillen. Daarom kan het zeker lonen om nu alvast zorgverzekeraars te vergelijken via zorgkiezer.nl voor het nieuwe jaar. Wij vertellen je in dit artikel meer over de te verwachten premie, hoe hoog het eigen risico wordt en hoeveel zorgtoeslag je kunt krijgen. Lees snel verder voor meer informatie en vergelijk diverse zorgaanbieders met elkaar om de best passende zorgverzekeraar voor jou te vinden.

Verwachte premie 2022

Voor de zorgverzekeringen 2022 werd er op Prinsjesdag door het kabinet gezegd dat het gemiddelde hiervan 31 euro op jaarbasis wordt. Dit kan betekenen dat de zorgpremie uitkomt op ongeveer 125,75 euro per maand. Enkele kanttekeningen, want de loonsverhoging voor het personeel werd hierin niet meegerekend. Hierdoor komt er nog 13 euro premie bovenop, wat betekent dat de premie 44 euro op jaarbasis zal zijn. De gemiddelde verwachte premie voor 2022 komt dan neer op 126,83 euro. Er zijn zorgaanbieders die hier net wat onder zullen zitten, waardoor het zeker loont eens een kijkje te nemen bij wat zij zoal aanbieden in hun pakketten en tegen welke premie.

Het eigen risico

In 2022 zal het verplichte eigen risico 385 euro zijn. Dit was ook de afgelopen jaren het geval. Er wordt verwacht dat voor 2022 het eigen risico bevroren wordt, waarvoor een wetsvoorstel wordt voorbereid. Het eigen risico is ook wel het bedrag dat je zelf betaalt voordat je zorgverzekeraar een vergoeding aanbiedt. Bij vrijwel alle zorgkosten uit de basisverzekering betaal je een eigen risico, behalve op zorg voor de huisarts. Ook zorg voor kinderen tot 18 jaar is van deze regel uitgesloten.

De zorgtoeslag

Lagere inkomens worden gecompenseerd door de stijgende zorgpremie van 2022. Hierdoor zal de maximale zorgtoeslag in 2022 stijgen met 36 euro voor een eenpersoonshuishouden en 40 euro voor huishoudens van meerdere personen. Dit betekent dat 1 persoon 1323 euro zorgtoeslag kan krijgen en een meerpersoonshuishouden 2527 euro aan zorgtoeslag. In verhouding met de stijgende zorgpremie wordt dit dan ook enigszins gelijk getrokken. Wist jij dit al over de zorgverzekering premies voor 2022?

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi´┐Ż Rest van de wereld