zondag, 23 juni 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Tijd voor nieuwe toffe schooltas voor straks

Tijd voor nieuwe toffe schooltas voor straks

De zomervakantie breekt aan en dat is het moment om de schooltas lekker aan de kant te gooien. Maar wacht even… is die schooltas nog wel schoolproof? Is alles nog heel, is de tas schoon genoeg en hoe zit het met de stijl ervan? Kan deze tas na de vakantie nog wel mee naar school gedragen worden of is het tijd voor een nieuwe? 

Als dat laatste het geval is, is dit hét moment om een nieuwe schooltas aan te schaffen voor na de zomervakantie. Stijlvolle merken laten hun mooiste exemplaren zien zodat voor na de zomervakantie een nieuw exemplaar aan de kapstok klaar hangt. Wel zo relaxed. 

Ga nu voor die nieuwe schooltas

Waarom je die niet later aanschaft? Je hebt immers de hele zomervakantie nog. Je kunt het echter maar beter nu in orde maken omdat je tijdens al die vrije dagen nog helemaal in zomerse sferen bent en totaal niet bezig wilt zijn met school, laat staan met nieuwe schriften, agenda’s en tassen. Dat schuif je zover mogelijk voor je uit en bij je vandaan. Daarom is dit het moment om je zaakjes in orde te brengen zodat je straks met een fris en fruitig hoofd aan school kunt beginnen. Dan heb je er ook gewoon weer zin in. 

Jongste kinderen dragen graag een kinderrugzak

Welke tas het meest voor jou geschikt is, is natuurlijk heel persoonlijk. In de meeste gevallen is een rugzak kind een fijne tas voor de jongste kinderen die naar de basisschool gaan. Veel goede merken kiezen voor verschillende formaten zoals een s, m of l. De kleinste tassen voor de jongste kinderen en de meer grote kinderen dragen een l-formaat op hun rug. 

Wist je dat ergotherapeuten aanraden dat een rugzak voor kinderen niet zwaarder zou moeten zijn dan tien procent van het totale lichaamsgewicht? Een kind in de groei is kwetsbaar als het gaat om de rug. Het is verstandig daar rekening mee te houden. 

Rugzak meest populair onder jongeren

En wist je ook dat de rugzak de meest populaire tas onder scholieren is? Mar liefst zeventig procent van hen draagt een rugzak omdat dat zo comfortabel is. Er is dan ook enorm veel keuze. Van typische jongens- en meiden rugzakken, tot universele exemplaren in minimalistische stijl of juist met een lekker frivool dessin. Er is van alles! 

Waterdichte rugzak voor op de fiets

Wie op de fiets naar school gaat, kan het beste kiezen voor een waterdichte rugzak. Zo’n rugzak kan een stootje hebben en houdt alle spullen droog, zelfs bij de meest heftige bui. Dat is overigens iets anders dan een waterproof exemplaar. Die kan heus een buitje doorstaan, maar heftige plensbuien is een ander verhaal. Let er dus op wat er vermeld staat bij de rugzak: waterproof of waterdicht. 

Ook handig: schoudertas als crossbodytas

Draag je liever geen tas op de rug, maar eentje over de schouder of crossbody dan is een schoudertas voor naar school een prima optie. Schoudertassen zijn er in alle mogelijke formaten en er valt te kiezen uit vele ontwerpen en kleuren. Denk aan een schoudertas als een shopper, travelbag, heuptas, werktas of sporttas. Al deze tassen kunnen ook als schoudertas fungeren. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Het is wel belangrijk dat er een lange schouderband bij geleverd wordt zodat de tas daadwerkelijk ook als crossbodytas gedragen kan worden. Dat fietst namelijk een stuk comfortabeler. Je draagt de tas dan op de heup of zwaait deze naar achteren, op de rug. 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi� Rest van de wereld