woensdag, 21 februari 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Maak van jouw tuin een relaxtuin met deze tips

Maak van jouw tuin een relaxtuin met deze tips

Een krantje lezen in de tuin zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook: hét ultieme relaxmoment. Bovendien is ontspannen ook heel gezond voor je, en nog gezonder wanneer je dat doet in de buitenlucht. Maar, hoe creëer je zo’n tuin waar je even helemaal tot rust kunt komen? Hieronder geven we je een aantal tips voor het inrichten van een relaxtuin. 

1. Een fijne zithoek

Wanneer je wil ontspannen in de tuin is het natuurlijk belangrijk om een fijne zithoek te hebben. Een plek waar je met vrienden en familie kunt zitten, waar je tot in de late avonduurtjes kunt kletsen met elkaar. Zo’n zithoek begint bij fijne tuinmeubels. Kies bijvoorbeeld voor Borek tuinmeubelen: deze meubels zijn voorzien van tuinkussens en stralen luxe uit. Naast dat de meubels fijn zitten zijn het dus ook een goede toevoeging voor jouw relaxtuin. Een prettige win-winsituatie.

2. Genoeg planten

Een groene tuin zal voor een ontspannen effect zorgen. Kies dus vooral niet voor een onderhoudsvriendelijke tuin wanneer je een relaxtuin wil creëren, want een onderhoudsvriendelijke tuin staat meestal uit alleen maar tegels. Ga daarom vooral voor groen. Een tuin vol planten zal minder stress opleveren en je voelt je daardoor gelukkiger. Bovendien ziet een groene tuin er ook hartstikke gezellig uit, toch? Redenen genoeg om jouw tuin te voorzien van genoeg planten.

3. Ook in de winter ontspannen

Het is prettig om tijdens aangename temperaturen in de tuin te kunnen zitten, maar hoe fijn is het om ook in de winter te kunnen genieten van jouw tuin? Kies bijvoorbeeld voor een houtkachel of een vuurschaal die je bij in de buurt van jouw luxe tuinmeubels kunt plaatsen. Muziekje aan, een warme kop thee erbij en lekker staren naar het vuur is ook een moment van ontspanning. Maar hét ultieme ontspanningsmoment is toch wel in een jacuzzi of een hottub. Vooral wanneer het buiten koud is, is het heerlijk om in een warm bad te plonsen.

4. Geef je eigen twist aan de tuin

Een tuin voelt pas echt aan als jouw tuin als je er je eigen draai aan hebt gegeven. Laat bijvoorbeeld de stijl die je in jouw huis hebt terugkomen in jouw tuin, of maak jouw tuin af met accessoires die jij leuk vindt. Ook is het prettig om de tuin netjes te houden: zo nu en dan gaan tuinieren werkt ook heel ontspannend. En bovendien werpt dit zijn vruchten vanzelf af, want wanneer jij toe bent aan jouw ontspanningsmoment wordt je niet afgeleid door rommel in de tuin.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi� Rest van de wereld