zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Maak het volgen van de BTC koers ook echt zinvol

Maak het volgen van de BTC koers ook echt zinvol

Het is natuurlijk leuk dat je de BTC koers of de Ripple koers volgt, het moet echter wel met een doel zijn. Nog steeds zien we dat mensen die zich gaan bewegen in de crypto handel al tientallen jaren dezelfde fouten maken. Resultaat is dat je de BTC koers wel heel trouw kunt volgen, maar dat er van enige rendement (lees: winst) geen sprake is. Maak het volgen van de Ripple koers dus iets wat er toe doet, iets dat echt zinvol is.

Slechte timing? Kies dan voor dollar cost averaging

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om de dollar cost averaging toe te passen. In de meeste gevallen denken mensen dat handelen in crypto's een kwestie van goed timen is; op tijd kopen en verkopen. Natuurlijk klopt dat. Je kunt het echter ook over een andere boeg gooien. Timen is best moeilijk namelijk. Je kunt dus ook besluiten om elke maand een vast bedrag in crypto’s te investeren. Jet let daarbij niet op de prijs. Dat middelt zich over de langere termijn wel namelijk. Met kostprijsberekening richt jij je op de langere termijn, timing wordt dan minder belangrijk.

Zorg dat je de beveiliging goed in orde hebt

Wil je dat het volgen van de BTC koers of de Ripple koers echt belangrijk voor je wordt, zorg er dan voor dat je accounts steeds goed beveiligd zijn. In de wereld van cryptogeld gaat het over wachtwoorden, geheime sleutels en authenticatiemethoden. In principe is de cryptomunten beurs zo veilig als de bank van Engeland. Mits je zelf maar al je beveiligingsfuncties actief gebruikt. Veel mensen noemen vooral het feit dat bij deze handel geen bank meer betrokken is als groot voordeel. Dat klopt ook, maar je levert zo ook de beveiliging die de bank biedt in. Dat moet je dus zelf regelen.

Vecht vooral niet tegen de trends

Een beginnersfout die veel mensen maken als ze zich richten op de handel in crypto’s is dat ze gaan vechten tegen trends. Bij crypto's is dat niet verstandig. Is een koers dalend of stijgend, dan is die beweging vaak flink. Het is dus niet verstandig een tegenovergestelde positie inneemt omdat jij denkt dat het anders gaat lopen. Wees niet eigenwijs en vecht vooral niet tegen trends.

Weet jij of je de munt op het absolute dieptepunt koopt?

Het is te simpel om te stellen dat je altijd toeslaat als de prijs van een cryptomunt flink daalt. Want dat is wel vaak de gedachte om dan vooral toe te slaan. Op zich ook logisch. Maar: je weet nooit of je de munt op het absolute dieptepunt koopt. Die kans is klein, de kans dat de prijs nog verder daalt is groter. Je weet evenmin hoe ver de munt nog verder zal zakken. Zo kun jij je avontuur dus meteen beginnen met forse verliezen. En dat is ook weer niet de bedoeling. Het hoeft dus beslist niet standaard te zijn om altijd te kopen als de prijs van een munt sterk daalt.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld