donderdag, 25 april 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Hoe krijg je een hogere positie in Google met SEO?

Hoe krijg je een hogere positie in Google met SEO?

Wanneer je een hogere positie in Google wilt halen dan moet je volledig inzetten op zoekmachine optimalisatie. Wanneer je dit actief doet kan je meer relevante bezoekers op je site krijgen. Dit doe je niet zomaar, het kost tijd en je kan het daarom ook door een SEO bureau laten doen.

Gebruik van de juiste zoekwoorden

Zoekwoorden zijn erg belangrijk bij het optimaliseren. Focus je je niet op bepaalde zoekwoorden, dan loop je risico om op ongewenste zoekwoorden gevonden te worden. Doe altijd onderzoek naar zoekwoorden die het beste bij de pagina passen en waar jij op gevonden wilt worden. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de zoekwoordplanner die een zoekmachine heeft.

Pagina titels gebruiken

Bij SEO is de titel van de pagina heel erg belangrijk. Het belangrijkste zoekwoord plaats je in de titel  en dan optimaliseer je iedere pagina met een ander zoekwoord.

Minimaal 200 woorden per pagina schrijven

Het is voldoende als je 200 woorden per pagina schrijft om de pagina te laten herkennen door de zoekmachine. Bij lange teksten verdeel je ze op in alinea’s en zet je er subtitels tussen zodat het gemakkelijk leest. Kwaliteit is hoger dan kwantiteit, een tekst met weinig inhoud werkt slechter dan een korte tekst met kwaliteit. De tekst moet meerwaarde hebben voor je bezoekers. De bezoekers komen in eerste instantie om oplossingen te zoeken en daarna gaan ze kopen.

Gebruik tags

Een goede structuur is waar zoekmachines van houden. Voor jouw website betekent dit dat je tussentitels en alinea’s gebruikt. Net als bij word is bijvoorbeeld het belangrijkste hoofding H1 tag. Wanneer je deze hoofdingen gebruikt kan je daar vertellen waar de volgende alinea over gaat.

Afbeeldingen toevoegen

Een afbeelding maakt de tekst aangenamer om te lezen en is het verstandiger om altijd 1 afbeelding toe te voegen. De bezoeker leest gemakkelijker en blijft langer op je website. Daardoor is je website relevanter en scoort het hoger in de zoekmachine.

Zoekwoorden in ALT en TITEL tags van afbeeldingen

Wanneer je de afbeeldingen ook optimaliseert kan je ook een hogere positie in Google behalen. Als je de afbeelding een goede beschrijving geeft verbetert het mogelijk de organische zoekresultaten, maar je wordt ook eerder met dat zoekwoord gevonden in de afbeeldingen van de zoekmachine.

Links verzamelen

Wanneer een andere kwalitatieve website naar jouw website linkt, word jij door de zoekmachine sneller als kwalitatief beschouwd. De links van andere websites moeten wel gerelateerd zijn aan jouw website. Ook de links van je eigen website die verwijzen naar andere pagina’s op je website zijn belangrijk bij de zoekmachines. Dit kan je ook laten doen door een linkbuilding bureau.

Zoekwoorden in de meta description

In de meta description moet je ook zoekwoorden gebruiken. Dit telt ook mee om een hogere positie te krijgen.

Mobielvriendelijk

Zorg dat je ook te vinden bent in de mobiele zoekresultaten. Dus zorg dat het design van je website geoptimaliseerd is voor mobile.

Update geregeld

Wanneer je website geregeld nieuwe informatie toevoegt, word je sneller opgenomen in de zoekmachine. Je bezoekers weten dan ook dat je nog steeds actief bent.

Te weinig tijd voor SEO?

Zoals je waarschijnlijk al merkt gaat er een hoop tijd zitten in de zoekmachine optimalisatie. Heb je hier zelf geen tijd voor? SEO uitbesteden is natuurlijk ook een optie. Zo hou je zelf tijd over om je bezig te houden met andere belangrijke zaken en laat je experts het werk doen.

 



Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi� Rest van de wereld