zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Hoe worden huurders beschermd tegen hoge energie kosten

Hoe worden huurders beschermd tegen hoge energie kosten

We kennen tegenwoordig allemaal de nieuwskoppen over de hoge energieprijzen. Helaas kunnen wij aan de prijzen niks meer doen, maar gelukkig zijn er wel andere manieren om geld te besparen op onze kosten voor aankomende winter. In deze blog gaan we je de verschillende manieren uitleggen. 

Isolatie 

Een goede isolatie in huis is het halve werk. Daarom is het raadzaam om wel enkel glas naar dubbel of HR glas gaan. Door de ramen te vervangen van enkel naar dubbel glas kan je zo honderden euro's per jaar besparen. Dubbel of HR glas zorgt niet alleen dat de warmte in huis behouden wordt, maar zorgt ook voor een goede isolatie omtrent het geluid. Helaas is het in Nederland nog niet verplicht om dubbelglas in je huis te hebben en hoeft de verhuurder hier dus niet voor te zorgen. Natuurlijk kan je zelf deze aanschaffen maar dit moet altijd in overleg gaan met de verhuurder gaan. Ook kan het ervoor zorgen dat de huurprijs omhoog gaat, omdat het onder het kopje renovatie valt. Denk daarom goed na als huurder of die voordelig is. Andere manieren van isolatie is door glaswol isolatiemateriaal. Het gebruiken van glaswol is voor verschillende manieren geschikt zoals dak, vloer en muur. Het gebruiken van glaswol is niet alleen goedkoop, maar heeft ook een hoge isolatiewaarde. Hiermee krijg je dus een goede waarde voor de prijs die je betaald. Ook heeft het goede akoestische eigenschappen, waardoor het geluid van zowel buiten als binnen gedempt worden. 

Andere manieren 

Naast het isoleren van je huis zijn er ook andere manieren om te besparen op je energierekening. Als je een variabel contract hebt, dan kan je je termijnbedrag aanpassen om zo een hoge energierekening aan het einde van het jaar voor te zijn. Ook wordt er op het moment afgeraden om van leverancier te wisselen omdat er nog veel dingen onzeker zijn. Andere manieren om geld te besparen zijn door goed de deuren in huis dicht te houden, zodat de warmte in de ruimte wordt behouden en de verwarming geen overuren hoeft te maken. Ook kan het gebruiken van kaarsen een goed alternatief zijn om warmte te krijgen in je huis. Het geeft niet alleen warmte, maar ook sfeer in je huis. 

Dak isoleren of muur kan door middel van glaswol en brengt verschillende voordelen met zich mee. Daarnaast zijn er andere manieren op de besparen op je energierekening die minder ingrijpend zijn, zoals de deuren dicht houden en eens een kaars aan te steken. Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld