zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Zo vind je tegenwoordig nog wel een huurwoning

Zo vind je tegenwoordig nog wel een huurwoning

De huidige woningmarkt is het beste te omschrijven als overspannen. Koopwoningen zijn schaars en de prijzen rijzen de pan uit. En voor huurwoningen is de situatie vaak niet veel beter. Het aantal sociale huurwoningen is beperkt en vooral in grote steden kan de wachttijd wel oplopen tot meer dan 10 jaar. In de vrije sector gaat het er ook competitief aan toe. Maar niet getreurd: een huurwoning krijgen is niet helemaal onmogelijk. Met deze tips vergroot je jouw kansen op een huurwoning aanzienlijk.

Schrijf je in bij een woningzoekmachine

Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid de beschikbare huurwoningen in Leeuwarden of in Rotterdam in de gaten houden, maar dat is een flinke klus. Het is efficiënter om je in te schrijven bij een woningzoekmachine. Hier wordt het woonaanbod in de regio verzameld op één plek. Zo krijg je een vrij compleet overzicht van beschikbare woningen van verhuurmakelaars, particulieren en woningstichtingen. Dat scheelt tijd en moeite en zo ben je snel op de hoogte.

Reageer snel

Het is essentieel dat je snel reageert wanneer je een interessante woning online ziet staan. De markt is erg competitief en bezichtigingsrondes zitten al snel vol. En voor veel van de huurwoningen geldt: vol is vol. Check dus regelmatig de advertenties en zorg ervoor dat je als één van de eersten reageert.

Wees flexibel

Als huurder heb je natuurlijk een aantal wensen voor jouw toekomstige woning. Misschien wil je graag een tuin, een huis met 3 slaapkamers en een grote open keuken. Het is belangrijk om te weten wat je wilt, maar op de huidige woonmarkt is het belangrijk om wel flexibel te blijven. Vooral als je erg kritisch bent, zul je wellicht uiteindelijk je verwachtingen ietwat bij moeten stellen. Schrijf woningen die niet aan alles wensen voldoen dus niet direct af, maar richt je op de potentie.

Verbreed je horizon

Ben je op zoek naar huurwoningen in Maastricht, Utrecht of Amsterdam? Beperk je dan niet alleen tot de stad zelf. De concurrentie voor huurwoningen in de stad is fors en de zoektocht kan frustrerend zijn. Aarzel daarom niet om ook in de regio om de stad te zoeken naar beschikbare woningen. Het aanbod is daar vaak uitgebreider, de concurrentie is minder heftig en je bent nog steeds in een mum van tijd in de stad.

Spread the word

Steeds meer mensen scoren een nieuwe huurwoning via hun netwerk. Er is altijd wel iemand die op de hoogte is van een appartement of een studio die binnenkort vrij komt. Zorg er dus voor dat je jouw netwerk actief betrekt bij jouw huizenjacht. Wie weet waar de doorslaggevende tip vandaan komt!

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld