zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Hoe gaat je bedrijfsdak weer jaren mee?

Hoe gaat je bedrijfsdak weer jaren mee?

Toen in februari van dit jaar er weer stormen over Nederland raasden, hield menig bedrijfseigenaar zijn hart vast of het dak wel op z’n plaats zou blijven. Er gingen maar liefst vijf stormen over Nederland dit jaar. Nu de zonnige dagen er zijn, zullen er minder dagen met harde wind in het verschiet liggen. Dat maakt het een ideale tijd om nog eens goed te kijken hoe de staat van je bedrijfsdak is.

Je wilt niet dat een najaarsstorm dit jaar alsnog voor schade gaat zorgen. Een harde wind van boven de 100 km/uur kan zo maar grip krijgen op je solide ogende dak of gevel. Een dakinspectie hoeft niet alleen uit angst ingegeven te zijn, het kan ook een kwestie van gezond verstand zijn als je van plan bent om bijvoorbeeld een verduurzamingsslag te gaan maken met je bedrijf.

Vooral bij een ouder dak zonder isolatie of een asbesthoudend dak is een investering in verduurzaming door isolatie en vervolgens aanbrengen van zonnepanelen een rendabele optie. Zorgt het aanbrengen van een nieuw dak voor minder Co2-uitstoot, is het bovendien energiezuinig en pas je ook nog eens duurzame energie toe dan kun je gebruik maken van de regeling Energie-investeringsafstrek (EIA). Je mag dan van de overheid maar liefst 45,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt je fiscale winst.

Er zijn tal van ondernemingen waarbij een nieuw dak een goede investering is. Bij Hardemanisolatie.nl zijn ze gespecialiseerd in dak- en gevelbedekking. Het blijft ook in deze tijd van groot belang dat naar de mogelijkheden wordt gekeken om dakrenovatie toe te passen op je boerderij, stal, loods of manage. Vaak zijn zulke bedrijven al generaties lang in de familie en is het meestal niet voor de hand liggend om de staat van het dak regelmatig te controleren. Daarnaast wordt de regelgeving binnen de agrarische sector regelmatig door de overheid aangepast. Het kan dus zomaar zijn dat een dak of gevel niet meer voldoet aan de huidige eisen van deze tijd. Het is daarom een geruststellende gedachte als je de renovatie van dak of gevel laat uitvoeren door specialisten die op de hoogte zijn van de actuele eisen en normen die nu in de agrarische sector gelden.

Asbest

Nog steeds zijn er in Nederland veel bedrijven waar nog een asbest dak aanwezig is. Het is dan raadzaam om een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf in de arm te nemen dat ook de renovatie meteen op zich neemt. Zo wordt er kostbare tijd bespaard en zal er weer snel doorgeboerd kunnen worden.

Nieuwbouw

Een dak of gevel is niet alleen belangrijk bij renovatie. Wanneer je een nieuwe loods of bedrijfshal gaat neerzetten is het essentieel dat deze solide is, energiezuinig en niet in de laatste plaats mooi uitziet. Maakt de nieuwbouw onderdeel uit van een bedrijfspand met kantoorfunctie, dan moet het bij ontvangst van klanten meteen je visitekaartje zijn. Een mooie en representatieve uitstraling met de juiste gewenste kleurstelling zal dan ook zeker ter sprake moeten kunnen komen als je opdrachtgever bent.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi Rest van de wereld