dinsdag, 28 mei 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Hoe ben je optimaal voorbereid voor het herfstweer

Hoe ben je optimaal voorbereid voor het herfstweer

Het weer schreeuwt het alweer uit, veel regen, harde wind en een stuk koudere temperaturen. Het is herfst. Dat betekent dat de winterkleding weer uit de kast wordt gehaald en dat ondanks dat de herfst technisch gezien nog maar net van start is gegaan.

Onvoorspelbaar

De regenjassen hebben bijna geen tijd om te drogen voordat ze alweer gebruikt moeten worden. Dat komt natuurlijk door het weer van de afgelopen weken. Ook de voorspellingen, voor zover je ze mag geloven laten vooral veel regenwater zien. Het ziet er nog niet echt droog uit. Want de komende weken zijn wisselvallig, het ene moment een waterig zonnetje, het volgende moment komt het met bakken uit de hemel. Een extra regenjas en paraplu komt dan wel van pas als je toch naar buiten moet om naar het werk te gaan of die wekelijkse boodschappen te doen. Regenjassen komen in alle kleuren, maten en sets. Er zijn merk jassen zoals van tenson, ilse jacobsen of maium regenjas maar ook gewoon goedkope huismerk regenjassen. Ook zijn er online veel regenjassen te vinden, door alleen maar tenson regenjas dames sale in te vullen kom je veel goedkope opties tegen.

Werken in de regen

De kantoormensen hebben er minder last van maar er zijn ook veel beroepen die zich voornamelijk buiten afspelen. Denk bijvoorbeeld aan postbezorgers, hoveniers, stratenmakers of accountmanagers die langs klanten of toekomstige klanten gaan. Het hoeft niet altijd om werk te gaan, er zijn ook veel mensen met een hobby die zich voornamelijk buiten afspeelt. Naast de regenjas en broek zijn er meer zaken om rekening mee te houden, denk bijvoorbeeld aan regenlaarzen, die zorgen voor droge voeten. Als het nat en koud weer is is het geen ramp want regenlaarzen zijn makkelijk schoon te maken. Daarbij is het heerlijk om er met dikke sokken in te zitten om koude voeten te voorkomen. Regenlaarzen zijn alleen niet erg fashionable, dat is ook geen probleem want in dit geval gaat meer om de praktische toepassing dan hoe ze eruit zien. Er zijn wel andere opties die misschien niet zo waterdicht zijn als regenlaarzen maar wel iets meer in de fashion industrie passen. Denk dan aan houthakkers schoenen. Die zijn lekker warm dus heerlijk om in de winter aan te hebben, aan de binnenkant zit namelijk vaak een wollen voering wat er voor zorgt dat er geen koude tenen ontstaan.

Accessoires

Wat ook handig is om weer uit de kast te halen zijn de mutsen, sjaals en handschoenen. De temperaturen dalen snel en verkouden worden is niet ideaal. Zorg er daarom voor dat de wanten en sjaals weer klaar zijn om gebruikt te worden. Het is goed om een extra paar handschoenen te hebben maar ook een extra sjaal en muts. Dit voor het geval dat het heeft regent tijdens je wandeling of fiets tocht maar dan toch nog een keer naar buiten moet. Dan is het niet fijn dat het nat is maar wel fijn dat er een extra droog paar is.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi´┐Ż Rest van de wereld