maandag, 29 mei 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Het voordeel van afwasbaar behang

Het voordeel van afwasbaar behang

Je loopt al een tijdje met het idee om die ene muur in je woonkamer wat extra kleur te geven. Je kunt ervoor kiezen om de muur te sauzen, maar ook behang met een print is een goed idee om het geheel net iets meer kleur, sfeer en daarmee warmte te geven. Wanneer je kiest voor behang, dan zijn er verschillende soorten. Je hebt het welbekende vinyl behang, maar ook een behang met print of foto is erg populair. Heb je jonge kinderen, dan is het aan te raden te kiezen voor een behang die makkelijk afwasbaar is. Je kunt je voorstellen, dat wanneer één van je kinderen het idee heeft je muur te gebruiken als tekentafel, dit kan zorgen voor een vervelende verrassing.

Welke kleur behang kies je?

De eerste stap, voordat je begint met behangen, is welke kleur je kiest. Daarna is het de bedoeling dat je gaat bepalen wat voor type behang of je wilt. Vaak zien we, dat er wordt gekozen voor een effen kleur. Ontzettend zonde als je het ons vraagt, want er zijn zoveel meer mogelijkheden dan dat. Wanneer je zelf gaat behangen of laat behangen, dan is het belangrijk dat je zeker weet of je muur überhaupt al geschikt is om behang overheen te plakken. Wanneer je namelijk nog allerlei oneffenheden in je muur hebt zitten, dan ga je dit terugzien in je behang. Het aanbrengen van een dunpleister is dan een verstandige keuze. Heeft je muur hoeken, zorg dan ook voor een dunpleister hoekbeschermer, zo voorkom je schade aan de hoeken van je muur.

Verschillende soorten behang

De keuze voor welk type behang je kiest, is helemaal aan jezelf. Wanneer je muur niet helemaal glad is, dan is het verstandig een stukadoor te laten bepalen of je hier direct overheen kunt behangen of dat er een laag pleister nodig is. Wanneer je daadwerkelijk kunt beginnen, kun je kiezen voor een fotobehang, een behang met print of een ‘eenvoudig’ behang. Wat we vaak zien, is dat er in de slaapkamer van de kinderen wordt gekozen voor een prachtig fotobehang. De trend van het moment is een echte jungle kamer. Wat past er dan beter, dan een behang met de print van een oerwoud? Voor de woonkamer is vaak een wat rustigere behang aan te raden. Door de aanwezigheid van verschillende soorten woonaccessoires lijkt het geheel anders al snel erg druk.

Afwasbaar behang

Wanneer je kiest voor afwasbaar behang, dan heb je ook hierin tal van verschillende soorten die je kunt kiezen. Wanneer je kiest voor een afwasbaar behang, dan is het aan te raden te kiezen voor een vinyl behang. Dit komt, doordat vinyl een ‘plastic’ toplaag heeft. Hierdoor is hij bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld de keuken. Door deze laag, kun je dit behang eenvoudig schoonmaken met een natte doek of schuurspons. Is je muur nog niet helemaal vlak, kies dan voor een renovlies behang. Dit behang zorgt ervoor dat alle oneffenheden verdwijnen, zodat je met een gerust hart aan de slag kunt met je favoriete uiteindelijke behang of verf.  Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld