maandag, 29 mei 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Het nieuws omtrent crypto

Het nieuws omtrent crypto

De toekomst voor wat betreft het doen van betalingen, ontvangen van salaris of überhaupt het hebben van geld lijkt onvermijdelijk te veranderen op den duur. De gezonde manier van geld neemt de ongezonde over. Het huidige geld, waarvan we niet eens weten hoeveel er momenteel van in de omloop is, wordt vervangen door geld waarvan we wel weten hoeveel er van rouleert op deze wereld en tevens waar het plafond zit. Hiermee bedoelen we natuurlijk de bitcoin, die de dollar als eerst zal overnemen

Iedereen doet mee

Bitcoin is klein begonnen en sinds oprichting met minachting en wantrouwende gevoelens aangekeken door menigeen. Hedendaags is het speelveld totaal veranderd. Bijna ieder die een spaarcentje over heeft steekt deze in de crypto en gaan bijvoorbeeld een Litecoin kopen. De Bank of England heeft door deze ontwikkeling al aangekondigd dat men strengere regels voor crypto-activa wil hanteren, op internationale schaal. Dit is mede te danken aan het feit dat steeds meer banken of institutionele beleggers van overal op deze wereld bezig zijn met crypto’s. Het kan hierbij gaan om een investering in een fonds, contract of het aanbieden van producten aan de klant. Volgens de centrale bank van Engeland zou het strenger toezicht moeten leiden tot een risico verminderende factor voor ieder die zich bezighoudt met crypto. Maar wat men eigenlijk wil bereiken, is meer grip op deze valuta. Men is bang geworden dat crypto het marktaandeel van fiatgeld gaat overnemen.

Alternatieve manieren van beleggen in crypto

Crypto is dusdanig ver ontwikkeld, ingebed in de samenleving en populair geworden dat het investeren in indexfondsen steeds meer toeneemt. Een indexfonds voor crypto maakt het namelijk mogelijk om in verschillende crypto’s tegelijk te investeren door het aankopen van één fonds. Deze manier van beleggen kent men natuurlijk ook al bij het traditioneel beleggen. Het is ook de mensen die nog niet zo bekend zijn met crypto een ideale mogelijkheid om kansen te spreiden en te beleggen op een minder volatiele manier. Indien je bijvoorbeeld in een coin als Polkadot wilt investeren, dien je eerst veel informatie en data te verzamelen wil je de coin echt begrijpen, de fundamentele waarde ervan snappen en het juiste instapmoment te leren voorspellen. Bij indexfondsen speelt dit minder en kun je zonder al te veel research eenvoudiger en met een veiliger gevoel instappen in een markt voor crypto. 

Crypto als salaris

Het is voor sommige mensen de normaalste zaak van de wereld dat men het salaris uitbetaald krijgt in cryptocurrencies. De hiervoor meest gebruikte valuta is bitcoin, maar ook altcoins worden steeds vaker geselecteerd als manier om salaris te ontvangen. Het heeft voordelen in de zin van, indien de crypto waar via jij loon ontvangt omhoog stijgt, jouw salaris ook direct toeneemt. Maar de keerzijde is natuurlijk dat het ook omgekeerd kan werken. Bekende personen zoals Lionel Messi, Rodgers of Cristiano Ronaldo laten maar wat graag blijken dat men deze nieuwe vorm van betaling de normaalste zaak van de wereld vinden.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld