woensdag, 21 februari 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Het gemak van prepaid bellen

Het gemak van prepaid bellen

Mobiel bellen en sms’en kan via een abonnement, maar ook heel simpel met een prepaid card. Voor mensen die niet heel veel bellen is dit ideaal. Er zitten geen vaste kosten per maand aan vast en achteraf komt er geen hogere rekening als per ongeluk het limiet van het abonnement is overschreden. Bij de aanschaf van een beltegoedkaart hoeft niks geregistreerd te worden, dus alles gaat anoniem.

Er zijn veel providers die beltegoeden aanbieden. Zoals Lyca Mobile, L-Mobi, Lebara, Vodafone, T-Mobile, KPN, GT Mobile en Ortel Mobile. Ieder heeft zo zijn eigen acties en voordelen. Het beltegoed wordt vooraf gekocht, dus zo is het altijd overzichtelijk hoeveel tegoed er nog op staat en zo worden er nooit hogere kosten gemaakt. Mocht het tegoed bijna op zijn, stuurt de provider een berichtje om dit te laten weten. Belangrijk is om van tevoren na te gaan hoe providers omgaan met het feit dat het tegoed tíjdens het bellen op is. Bij sommige wordt de verbinding dan automatisch verbroken als het tegoed op is en bij andere providers kom je in de min te staan, dus kan het telefoongesprek eerst nog worden afgemaakt. Dit negatieve saldo wordt later weer verrekend met het volgende tegoed wat u aanschaft.

KPN

Bij provider KPN is het beltegoed onbeperkt geldig. Wel dient er eens in de zes maanden activiteit plaats te vinden, door bijvoorbeeld te bellen, te sms’en of data te gebruiken. Bij KPN is het ook mogelijk om een internetbundel te activeren. Wel is hier voldoende beltegoed voor nodig. Dus beltegoed opwaarderen is belangrijk. Via KPN opwaarderen kun je dit gemakkleijk doen. Na het activeren van zo’n internetbundel wordt het bedrag hiervan ingehouden op het beltegoed saldo. Tussendoor kunt u altijd het huidige saldo opvragen door een gratis nummer te bellen, of naar een nummer te sms’en. KPN stuurt dan een sms met het saldo van dat moment. Deze service kost geen geld of belminuten. Bent u op vakantie, of om een andere reden in het buitenland, gelden dezelfde tarieven van het opwaarderen als in Nederland. Gaat u buiten Europa, dan is het raadzaam na te gaan wat de tarieven van het desbetreffende land zijn. In het buitenland kunnen deze hoger zijn.

Lebara

Bent u in het buitenland en u heeft als provider Lebara, dan geldt ook hiervoor om goed uit te zoeken wel tarieven daar gelden. Sowieso gelden ook hier de internationale tarieven. Lebara heeft ook de 4G Databundel. Hiermee kunt u nog sneller internetten, bent u overal bereikbaar en video’s en muziek kunnen zonder problemen worden gestreamd. De code hiervan wordt na aanvraag verstuurd per e-mail, zodat u daarna gemakkelijk weer extra data heeft op uw mobiele telefoon.  Wilt u uw beltegoed van Lebara opwaarderen, dan kan dit net als bij alle andere providers door middel van een opwaardeercode in te vullen, waarna het tegoed weer is verhoogd. Lebara heeft ook regelmatig leuke acties, zoals de verdubbelingsactie. Voor extra beltegoed hoeft u alleen maar op de normale manier uw beltegoed op te waarderen, waarna het bedrag door Lebara wordt verdubbeld. 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi� Rest van de wereld