zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Geluidsoverlast? De gratis pianoconcerten bezorgen je hoofdpijn

Geluidsoverlast? De gratis pianoconcerten bezorgen je hoofdpijn

De gratis pianoconcerten bezorgen je hoofdpijn

Het is niet de meest nieuwe buurt waar je in woont. Gezellig en sociaal is het er echter wel. Het is echte volksbuurt die vol met sociale huurwoningen staat. Door de jaren heen heb je veel buurtjes zien komen en gaan. Zelf heb je geen plannen om te verhuizen. Je woont er tot nu toe prettig en de huur is in verhouding laag ten opzichte van andere woonwijken in de stad.

Als voorzitter van de buurtvereniging ben je de spin in het sociale web. De jaarlijkse buurtbarbecue kan rekenen op jouw expertise als kampioen grillmeister 2019. Al in het voorjaar kun je je erop verheugen om de kolen op te stoken en om de heerlijkste vlees- en visgerechten te gaan bakken en grillen. Tijdens deze buurtbarbecue leren nieuwe buren elkaar het beste kennen. Onder het genot van jouw culinaire hoogstandjes en een lekker drankje geniet de buurt van het heerlijke en ontspannen samenzijn.

Muziek

Een leuk muziekje tijdens het bbq-event wordt door een aanstormende dj uit de buurt altijd tot ieders tevredenheid geregeld. Daarbij wordt het aantal decibellen altijd in de gaten gehouden zodat niemand er last van heeft. Want wanneer is er sprake van geluidsoverlast en wat te doen als de buren er last van hebben. daar heb je je gelukkig altijd mee weten te redden. Met een praatje en een bezorging van een lekkere steak van de bbq en de problemen verdwenen als sneeuw voor de zon. Omdat de buurtbarbecue zich beperkt tot twee maal per jaar, zijn er eigenlijk nooit klachten van geluidsoverlast geweest. Iedereen werd ook ruim van te voren op de hoogte gesteld. Een ouder veganistisch echtpaar dat minder blij werd van de vleesdampen boekt tijdens het grillfeest steevast een romantisch weekendje in het buitenland. Zo is iedereen tevreden.

Speelschema

Sinds afgelopen jaar is het woonplezier in je huis behoorlijk afgenomen sinds er een pianist is komen te wonen. Omdat hij in 2021 vanwege de pandemie weinig concerten heeft gegeven en zijn oefenruimte niet beschikbaar was, heeft hij thuis veel gespeeld. Op zich kon je zijn talenten wel waarderen totdat hij ook tijdens de nachtelijke uren flink op zijn piano timmerde. Een vredesmissie met een heerlijk stuk vlees en een lekker koud biertje tijdens de buurtbarbecue kon de pianist helaas niet op andere gedachten brengen. Hij paste zijn speelschema jammer genoeg niet aan.

Decibellen

Om geluidsoverlast buren meten gaat je eigenlijk te ver. En de krantenkoppen halen na een rechterlijke uitspraak trekt je al helemaal niet aan. Maar de nachtelijke pianoconcerten hebben een dermate bizarre vorm aangenomen dat je toch besluit een specialist in de arm te nemen die het aantal decibellen gaat opmeten. Daarnaast hou je een speelbestand bij wanneer en hoelang je muzikale buurman de toetsen beroerd. Je hebt er zelfs de politie al een keer op afgestuurd, iets wat jullie toch al slechte verstandhouding tot een dieptepunt heeft gebracht. In eerste instantie dacht je dat je de expert bij nacht en ontij moest gaan bellen zodat hij met zijn meetapparatuur aan de slag kon gaan. Gelukkig kan er ook langere tijd meetapparatuur in huis staan die je zelf in en uit kunt schakelen. Met het geluidsrapport in de hand hoop je de buurman te overtuigen zijn piano op een andere plek te gaan zetten en op fatsoenlijke tijden te gaan spelen.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld