maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Familieweekend in Zuid Limburg

Familieweekend in Zuid Limburg

Heb jij de prachtige omgeving van het zuidelijkste puntje van ons land al eens bezocht? Iedereen kent de heuvellandschappen van Zuid-Limburg, de regio met de echte Nederlandse bergen. Een stukje buitenland in Nederland, zo dicht bij huis. Perfect voor een vakantie met de hele familie. Boek daarom eens een vakantiehuis in Zuid-Limburg en ontdek deze prachtige regio.

Het unieke landschap

Iedereen is wel eens toe aan een welverdiende vakantie na een periode hard werken en een druk sociaal leven. Even heerlijk ontspannen en weer opladen. Iedereen begrijpt dat lange reizen lastig te maken zijn met het hele gezin met kleine kinderen. Toch wil je even totaal weg van de dagelijkse sleur in een nieuwe omgeving. Dit is precies de reden dat Zuid-Limburg zo populair is bij de Nederlandse toeristen. Het is net alsof je in het buitenland bent met de prachtige groene heuvels, dalen, de mergelroute en zelfs grotten waar je urenlang kan vermaken.

Pittoreske dorpen en historische steden

Naast de mooie landschappen kun je in Limburg ook fantastisch struinen door historische dorpen en steden. Vanaf een vakantiehuis in Gulpen of Schin op Geul verken je snel de hele omgeving.

Een van de bekendste plaatsen in Zuid-Limburg is Valkenburg. Een stad vol met pittoreske straatjes met restaurants en terrasjes om echt bourgondisch Limburgs te genieten. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten om te doen met de hele familie. Een bezoek aan een kasteelruïne of een steenkolenmijn. Verder kun je met de kinderen van de rodelbaan gaan. Kortom, vermaak voor jong en oud.

Bezoek Maastricht en geniet van de prachtige architectuur, kerken, het vrijthof of ga shoppen in het centrum van de hoofdstad van Limburg. Ontdek de stad vanuit de mergelgrotten in Maastricht underground. Tijdens deze rondleiding leer je over de historie van de omgeving. Leuk en nog leerzaam ook!

Natuurlijk mag een bezoek aan het drielandenpunt niet ontbreken. In slechts een paar seconden reis je van Nederland naar Duitsland en België, een waar hoogtepunt van jullie reis. Niet alleen het drielandenpunt, dit is slechts een bijkomstigheid. Bij het drielandenpunt vind je restaurants, winkeltjes en een heus labyrint. Door middel van een speurtocht weten jij en je (klein)kinderen hopelijk de uitgang te vinden. Pas wel op dat je niet nat wordt gemaakt door de fonteinen in het doolhof. Verder vind je hier een uitkijktoren in Vaals, alwaar je een prachtig panorama van de omgeving kan zien.

Genoeg te zien én te doen in de omgeving dus! Jong en oud zullen zich optimaal vermaken en thuiskomen vol verhalen over de avonturen die zij hebben meegemaakt tijdens hun vakantie in Zuid-Limburg. Al klaar om te boeken?Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld