zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Dit zijn de SEO ontwikkelingen van 2022

Dit zijn de SEO ontwikkelingen van 2022

Een van de zekerheden die je als websitehouder hebt: de wijze waarop Google deze in de zoekresultaten plaatst verschilt van moment tot moment. Het maakt dat organisaties hun SEO-strategie jaarlijks aanpassen, afhankelijk van de trends die onderscheiden kunnen worden. In dit artikel vind je de belangrijkste SEO ontwikkelingen van 2022. Een voorbeeld hiervan is het feit, dat SEO uitbesteden populairder is geworden. Niet geheel onlogisch, daar SEO complexer is dan op voorhand vaak gedacht wordt. Pak je SEO op de verkeerde wijze aan, dan is de kans groot dat het je website eerder schaadt dan dat het een positief effect heeft op de posities hiervan in de zoekresultaten. 

SEO uitbesteden bespaart op de kosten 

Het klinkt wellicht gek, dat SEO uitbesteden kosten kan besparen. Toch blijkt het in de praktijk het geval te zijn! SEO uitbesteden zorgt er namelijk voor, dat er geen fouten worden gemaakt bij bijvoorbeeld het uitbouwen van een linkprofiel. Onderdeel hiervan is het beoordelen van de relevante en waarde van websites, die een verwijzing naar de jouwe opnemen. Kies je de verkeerde website zonder degelijk vooronderzoek, dan schaadt dit je eigen website. Het herstel hiervan kost niet alleen onnodig veel tijd, maar brengt ook kosten met zich mee. Daarbij betaal je mogelijk voor backlinks die een negatief effect hebben; een desinvestering. Het uitbesteden van SEO helpt je dit te voorkomen. 

Toepassen van een CDN op je website

Een andere trend is het gebruik van een CDN, een zogenaamd content delivery network. De voornaamste reden om voor het gebruik van een CDN te kiezen, is het feit dat dit de website sneller laat laden. De laadtijd van een website heeft invloed op de posities hiervan in de zoekresultaten. Er zijn verschillende aanbieders van deze CDN’s. Belangrijk en populair voorbeeld hiervan is Cloudflare. Een CDN maakt dat een website ook in Amerika snel laadt, wanneer deze op een Nederlandse server staat en andersom. Dit komt door het gebruik van een groot netwerk van lokale servers, die ieder een kopie van je website opslaan. 

Relevante content die waarde toevoegt voor de bezoeker

Niet langer wordt ingezet op het aantal artikelen op een website. Veel belangrijker is het om te kijken naar de kwaliteit hiervan. Op basis van een zoekwoordenonderzoek kan worden vastgesteld welke onderwerpen relevant zijn voor de bezoekers van een website. Vervolgens is het zaak interessante artikelen uit te werken, die de vraag van een bezoeker beantwoorden. Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld