maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

De voordelen van een online krant

De voordelen van een online krant

Met alle verschillende nieuwsapps is een fysieke krant tegenwoordig een steeds minder voorkomende manier om de mensen te kunnen voorzien van het laatste nieuws. Wanneer er namelijk iets gebeurt, zien we het vaak al middels een push melding binnen enkele minuten op ons scherm van de telefoon of tablet. Niet voor niets zien we daarom ook de populariteit van een online krant steeds verder toenemen. Naast het feit dat je als eerste op de hoogte bent van het allerlaatste nieuws, heeft een online krant nog veel meer voordelen. Welke dit zijn, vertellen we je in dit artikel.

De krant komt nooit meer te laat

Lees jij iedere ochtend voordat je naar het werk gaat eerst uitgebreid de krant? Dan is het natuurlijk ontzettend vervelend dat wanneer jij met je kop koffie en boterham zit te wachten op de krantenbezorger, deze een kwartier later is dan normaal. Wanneer je kiest voor een digitale krant, dan is dit voorgoed verleden tijd. Zo kun je de krant op ieder gewenst moment lezen en hoef je dus niet te wachten op de bezorgen. Wel is het handig dat je beschikt over een internet abonnement waarmee je ook buitenshuis verbinding hebt. Zo kun je heel eenvoudig een sim only voor je tablet vergelijken, zodat je niet afhankelijk bent van wifi en de krant ook onderweg kunt lezen.

Niet locatiegebonden

Het lezen van een grote papieren krant in de bus, trein, tram, metro of willekeurige andere locatie is natuurlijk niet heel erg praktisch. Wanneer je een digitale krant hebt, heb je aan een smartphone of tablet genoeg. Zo kun je dus heel eenvoudig bijvoorbeeld tijdens de treinreis naar je werk even de krant rustig lezen. Zo ben je niemand tot last en zit je ook niet met het probleem dat je de bladzijden om moet slaan.

Je draag bij aan een schoner milieu

Je kunt je voorstellen dat het laten drukken van de krant niet voor niets is. Door te kiezen voor een digitale krant, verminder je de productiehoeveelheid, wat bijdraagt aan een schoner en beter milieu. Naar het feit dat het drukken van de kranten veel energie kost, heb je natuurlijk ook nog te maken met de bezorging ervan. Wanneer de krantenbezorger iedere ochtend zijn scooter gebruikt, die vervolgens eerst volgetankt moet worden met benzine, is dit natuurlijk niet heel erg bevorderlijk voor het milieu. Kies je voor een digitale krant, dan hoeft de krant niet gedrukt te worden en ook niet verspreid. Zo draag je met een eenvoudige handeling direct bij aan een schoner en beter milieu.

Tot slot

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat de fysieke krant volledig is verdwenen. Ondanks het feit dat er nog altijd een groep mensen is die hier ontzettend veel waarde aan hecht, zien we dat het steeds iets minder wordt. Naarmate de tijd vordert zal het drukken van de krant in een dusdanig kleine oplage ook niet meer rendabel genoeg zijn, waardoor ze hiermee zullens toppen. Je kunt je er dus maar beter op voorbereiden en vast een keer een proefabonnement nemen, zodat je kunt kijken hoe je het vindt.

 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld