woensdag, 21 februari 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

De krant digitaal lezen wordt steeds populairder

De krant digitaal lezen wordt steeds populairder

Het internet speelt een ontzettend belangrijke rol in ons leven. We kunnen het namelijk bijna zo gek niet bedenken of het is wel online te vinden. Dit geldt dus ook voor het lezen van de krant. Waar we zien dat veel ouderen nog wel veel waarde hechten aan de papieren variant, zien we dat jongeren steeds minder vaak een abonnement afsluiten. Het is dus ook niet zo heel vreemd dat de fysieke krant steeds meer moeite heeft om het hoofd boven water te houden en er daarom dus ook voor kiezen om de krant digitaal tegen een abonnementsprijs aan te bieden. Alleen al wanneer we kijken naar de afname van de afgelopen twee jaar, zien we dat het aantal mensen met een papieren krant met ruim 30 procent is afgenomen, maar waarom is de digitale krant zo populair?

Direct op de hoogte

Naast de vele gratis nieuwsapps, blijft de populariteit van de digitale krant waar je wel voor moet betalen ook onverminderd populair. Waar een nieuwsapp zich vaak beperkt tot het landelijke nieuws, zien we dat de regiokranten het nieuws vaak voor een groot deel schuilhouden voor de betalende abonnee. Dit maakt het dat er steeds meer mensen genoodzaakt zijn een abonnement af te sluiten voor de digitale krant. Het grote voordeel hieraan is wel dat ze als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Zo weet je bijvoorbeeld direct wanneer jouw zorgverzekeraar bijvoorbeeld de nieuwe premie voor het nieuwe jaar bekend heeft gemaakt. Dit geeft jou de gelegenheid om je eigen zorgverzekering via de zorgvergelijker te vergelijken met anderen. Zo kun je direct zien of je nog goed zit of dat het raadzaam is om wellicht toch over te stappen. 

Overal beschikbaar

Mensen die vaak met het openbaar vervoer reizen, kiezen er doorgaans eerder voor om gebruik te maken van een digitale krant. Vooral wanneer je dagelijks een uur of langer in de trein zit, is dit het perfecte moment om het nieuws eens even rustig door te lezen. Dit kun je doen op je telefoon, tablet of laptop. Met een krant doe je dit natuurlijk niet uitgebreid. Wanneer je dan op de plaats van bestemming aankomt, stop je je tablet of telefoon eenvoudig weer weg en kun je de rest van de krant als je nog niet klaar bent op een ander tijdstip verder lezen. Niet voor niets is deze manier van krant lezen vooral onder deze groep mateloos populair.

Goedkoper

Je kunt je voorstellen dat de kosten voor het drukken van een papieren krant steeds verder oplopen. Aangezien de oplage steeds minder wordt, zullen de kosten in verhouding stijgen. Om deze kosten toch enigszins te kunnen dekken, zijn de meesten genoodzaakt hun prijzen flink te verhogen. Een digitale krant daarentegen heeft kan daarbij stukken makkelijker op- en ook afschalen. Het maakt natuurlijk voor de kosten niet uit of er 100.000 mensen deze krant lezen of dat dit het dubbele is. Je hebt er niet meer papier, inkt of personeel voor nodig om deze kranten te kunnen maken.

 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi´┐Ż Rest van de wereld