maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

De beste behangtrends van 2022

De beste behangtrends van 2022

Behang begint op te komen als een van de meest populaire ontwerpkeuzes vanwege de lagere kosten en eenvoudigere installatie dan tegels, wandplaten of andere materialen. Renovliesbehang kan kamers echt opvrolijken. Het kan een centraal punt in het ontwerp creëren, karakter toevoegen aan een ruimte en de toon zetten voor de hele kamer. Terwijl sommige mensen misschien aarzelen om zich aan een bepaald patroon te binden, worden mensen steeds gedurfder met ontwerpkeuzes in delen van hun huis, vandaar de stijgende populariteit. Als je je ruimte wilt vernieuwen, aarzel dan niet om verder te lezen om de beste behangtrends van 2022 te leren kennen! 

Groen en natuur

Groen en op de natuur geïnspireerde behangpatronen waren verreweg de beste keuze voor ontwerpers toen hen werd gevraagd welke patronen volgens hen het populairst zouden zijn in 2022. 56% antwoordde dat ze dachten dat dit patroon voor de meesten de beste keuze zou zijn. Groen en op de natuur geïnspireerde behangpatronen sluiten mooi aan bij andere interieurtrends van dit moment. Dit omvat verfkleuren in een breed scala aan tinten groen, maar ook het gebruik van meer natuurlijke materialen en planten in de interieurs. Deze soorten behang zullen dus zeker prachtig staan in het huis van je gezin Volendam

Chinoiserie 

Chinoiserie-geïnspireerde patronen zullen naar verwachting populair zijn in 2022. 28% van de ontwerpers koos dit als een toptrendvoorspelling. Chinoiserie is een interessant type patroon. Het was ooit de meest begeerde mode van aristocraten in de 17e en 18e eeuw voordat ze uit de gratie raakte. Deze unieke stijl is afgeleid van Europese impressies van wat zij dachten dat Chinese kunst was. Chinoiserie kan natuur, architectuur, mensen en zelfs grillige ontwerpen bevatten. Het kan een herhalend patroon hebben, of het kan worden gebruikt om een ??enkele, grote muurschildering of overkoepelend ontwerp te maken. 

Geometrisch

Geometrische patronen zijn een van de belangrijkste behangtrends voor 2022. 28% van de experts is het ermee eens door het te kiezen als een van hun grootste voorspelde trends. Geometrische patronen zijn er in een breed scala van verschillende ontwerpen. Dit kunnen grote, gedurfde patronen met strakke lijnen en heldere kleuren zijn, of zachtere, gedempte herhalende patronen. Dit type behang kan in diverse ruimtes in je woning prachtig staan, maar bijvoorbeeld ook in je sportschool in huis waar je dagelijks aan het fitnessen bent met gewichten. Omdat er zoveel verschillende stijlen zijn, is dit een trend die overal kan passen. 

Art deco

Volgens 23% van de ontwerpers zullen art deco-behangontwerpen dit jaar een van de meest populaire zijn. Art deco is een andere behangstijl die goed aansluit bij andere trends die naar verwachting hot zullen zijn in 2022. Dit omvat geometrische ontwerpen, waar art deco zeker bekend om staat. Het is weer de jaren '20 en veel mensen kijken terug naar de jaren '20 voor inspiratie en ideeën. De dada-kunstbeweging is weer aan een opmars bezig in kunstkringen en art deco is in opkomst voor sieraden en interieurontwerp. Veel art-decobehang bevat herhalende patronen, waaronder geometrische ontwerpen, waaiers en op chinoiserie geïnspireerde kraanvogels. Je zult ook veel aardse kleuren, bruin, goud en oranje zien, waarvan wordt voorspeld dat ze ook populair zullen zijn.

 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld