maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

De belangrijkste voordelen van zonnewering

De belangrijkste voordelen van zonnewering

In Nederland zien we dat de temperaturen steeds meer oplopen en dit brengt allerlei nieuwe problemen met zich mee. Bijvoorbeeld hoe kunnen we ons huis zo koel mogelijk houden in de zomermaanden? Uiteraard door het plaatsen van een airco, echter kan zonnewering ook een hele goede en betaalbare optie zijn. Zonnewering is er niet alleen voor het koel houden van je huis, het heeft nog veel meer voordelen en welke dit zijn dat lees je hieronder.

Het zorgt voor een koel huis in de zomer

Een belangrijke eigenschap van zonnewering is dat het de warmte van buiten tegenhoudt. Er komt immers minder zonlicht naar binnen dus de ruimte zal minder snel opwarmen. Qua zonnewering heb je verschillende opties, zo heb je bijvoorbeeld zonneschermen, rolluiken of screens die je voor de ramen kunt monteren. Welke zonnewering geschikt is voor jouw huis is afhankelijk van een aantal factoren. Wat vind je mooi, wat is het budget en wat past het beste bij je huis? Er zijn in ieder geval genoeg opties om uit te kiezen.

Zonnewering zorgt voor een lagere energierekening

Niet alleen houdt zonnewering de warmte tegen in de zomer, in de winter kunnen bijvoorbeeld rolluiken het huis ook meer isoleren. De warmte blijft door het gebruik van rolluiken meer binnen waardoor je uiteindelijk minder hard hoeft te stoken. En stel je voor dat je een airco hebt, door het gebruik van zonnewering kan je airco ook op een standje lager en dit samen scheelt uiteindelijk op je energierekening.

Zorgt voor verduistering

Sommige mensen vinden het prettig om een donkere slaapkamer te hebben, ze slapen hierdoor een stuk beter. Met zonnewering, zoals bijvoorbeeld rolluiken, kun je een ruimte helemaal donker maken en zelfs overdag komt er geen licht naar binnen. Dit is ook zeker handig voor mensen die nachtdiensten draaien en dus vaak overdag moeten slapen.

Meer privacy in huis

Wil je meer privacy in huis, ook dan komt zonnewering goed van pas. Kies dan bijvoorbeeld voor screens. Met screens kun je zelf wel naar buiten kijken maar andere mensen buiten kunnen dit niet, je hebt dus nooit meer inkijk. Fijn aan deze vorm van zonnewering is ook dat je huis er niet donkerder van wordt, maar ondertussen houden de screens wel de warmte tegen doordat ze zonlicht en warmte filteren.

Een goede vorm van inbraakpreventie

Naast dat zonnewering alle bovenstaande voordelen hebben, is het ook nog eens een goede vorm van inbraakpreventie. Kies bijvoorbeeld voor rolluiken en je huis zal nog meer bescherming hebben tegen inbrekers. Het is in ieder geval een stuk lastiger om via de ramen het huis binnen te treden.

Bij zonnewering dacht je wellicht dat het alleen zonlicht en warmte buiten hield, en uiteraard klopt dit ook, maar nu heb je kunnen lezen dat het plaatsen van zonnewering nog veel meer voordelen heeft. Het is zeker het overwegen waard!

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld