woensdag, 27 september 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Borstchirurgie of trucjes om borsten groter of kleiner te laten lijken

Borstchirurgie of trucjes om borsten groter of kleiner te laten lijken

Wie graag een grotere of kleinere boezem wil die kan daarvoor onder het mes. Hiermee is een maximaal resultaat te behalen. Maar voor iedereen die liever uit de operatiekamer blijft zijn er gelukkig ook nog een aantal trucjes om optisch resultaat te boeken. We vertellen je over de verschillende mogelijkheden waarmee jij (optisch) resultaat behaalt.

Grotere borsten met chirurgie

De borstvergroting met implantaten is nog altijd een veel gevraagde ingreep. Veel dames dromen immers van een grotere boezem en met implantaten is het gewenste resultaat te bereiken. Zo kun je de cup meerdere maten laten vergroten. Indien je slechts één cupmaat zou willen laten vergroten, kun je als alternatief ook kiezen voor lipofilling van de borsten. Bij deze borstvergroting met eigen vet wordt vet middels liposuctie uit andere delen van het lichaam gehaald, gezuiverd en vervolgens geïnjecteerd om de borsten meer volume te geven.

Als je borsten alleen wat zijn gaan hangen, bijvoorbeeld door ouderdom of zwangerschap, dan kun je ook kiezen voor een borstlift. Hierdoor gaat je boezem meer naar voren staan, waardoor ze groter lijken en pronter zijn. Wat voor borstvergroting je ook laat doen, kies altijd voor een veilige kliniek. Bijvoorbeeld Wellness Kliniek in België, die zorgt voor uitgebreide informatievoorziening zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Zij maken bovendien gebruik van de beste en veiligste implantaten in de markt, namelijk Motiva, Mentor en Arion, en stemmen het type implantaat af op je lichaam en wensen.

Kleinere borsten met chirurgie

Naast een borstvergroting, behoort ook een borstverkleining tot de mogelijkheden. Je dient hierbij wel rekening te houden met een herstelperiode van circa zes weken. Ook blijven de littekens (ankervormig) licht zichtbaar, al zullen ze na verloop van tijd flink vervagen.

Borstreductie wordt overigens ook vaak door mannen gekozen. Sommige kunnen namelijk last krijgen van gynaecomastie, oftewel het opzwellen van de borstklieren. Soms zwelt de borst maar aan één kant op. Of de tepels puilen uit. Zowel voor mannen als vrouwen is er op het gebied van borstverkleining veel mogelijk. Je kunt dit laten doen bij fysieke of mentale klachten. Je kunt immers last krijgen van je rug (soms ook als beide borsten niet even groot zijn), maar het kan ook zeker zo zijn dat je door de omvang of vorm van je borsten minder lekker in je vel zit.

Zonder chirurgie optisch resultaat behalen

Als je de operatietafel liever wilt vermijden dan zijn er gelukkig nog een aantal trucjes die je kunt toepassen om optisch resultaat te behalen. Voor dames is dat ten eerste de beha: een push-up (vergroten) of minimizer (verkleiner). Deze soorten bustehouders kun je bij de meeste lingeriewinkels verkrijgen en het geeft een goed effect.

Daarnaast kun je ook optisch effect bereiken met de kleiding die je draagt. Zo is een trui of shirt met hoge col of ronde hals een goede optie voor vergroting, terwijl een diep uitgesneden hals een betere keuze is voor verkleining. Effen kleding laat optisch kleiner lijken, horizontale strepen hebben visueel gezien een vergrotend effect.

Tot slot, en dit geldt voor mannen en vrouwen, kun je voor optisch grotere borsten de borstspieren trainen. Hierdoor groeit de onderliggende borstspier, waardoor de borsten meer naar voren gaan staan. Bij mannen zal dit effect relatief gezien sneller zichtbaar zijn, en het verschil is natuurlijk niet gigantisch. Bovendien moet je er flink wat uurtjes voor trainen, maar dan heb je ook wat!Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi´┐Ż Rest van de wereld