maandag, 22 april 2024   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Hoe kun je de Bitcoin koers lezen?

Iedereen die enige vorm van investering in cryptocurrencies heeft gedaan, heeft meteen gemerkt hoe snel en vaak de Bitcoin koers of cryptografiek in realtime wordt bijgewerkt. De wilde prijsschommelingen als gevolg van de beruchte volatiliteit van het actief kunnen een lust voor het oog zijn, maar slechts weinigen weten hoe ze cryptocurrency-grafieken moeten lezen. Nog minder weten hoe ze cryptocurrency-grafieken moeten begrijpen en actie ondernemen op basis van hun signalen. Wanneer moet je bijvoorbeeld Bitcoin kopen en wanneer is het beter om je munten te verkopen? Na het lezen van dit artikel zul je dit weten en kun je het gebruiken bij de grafieken op CryptoTips

Wat is een cryptografiek? 

Een cryptografiek is een momentopname van de historische en huidige prijsactie die plaatsvindt over een specifiek tijdsbestek, variërend van seconden tot minuten, dagen tot weken en zelfs maanden, jaren en meer. De prijsactie zelf wordt weergegeven als een lijn, grafiek, gebied, staafdiagrammen, Japanse kandelaars en meer. Cryptografieken geven het handelspaar aan, het tijdsbestek waarnaar wordt gekeken en het betreffende handelsplatform. Grafieken tonen doorgaans ook de spotprijs van elk tijdsbestek open, hoog, laag en gesloten. Datums en prijsverhogingen zijn levensvatbaar aan de onderkant en zijkant. Afhankelijk van de grafiek verschijnen technische indicatoren zoals volume of voortschrijdende gemiddelden onder de prijsactie van de cryptocurrency-uitwisseling en volgen ze samen met elke handelssessie die wordt geopend en gesloten.

Wat is een Japanse kandelaardgrafiek?

De Japanse kandelaargrafiek is het op één na meest voorkomende grafiektype naast een lijngrafiek. Japanse kandelaars hebben meestal de voorkeur van analisten vanwege de aanvullende informatie die ze kunnen bieden. Er is bijvoorbeeld meer te zien aan de opening, de hoge, de lage en de sluitingsgraad van elke kaars. Als prijsactie tijdens de kaars verder gaat dan openen of sluiten, blijft er een schaduw of kaars "lont" achter. De grootte, vorm, lengte en kleur van deze kandelaars en de patronen die ze vormen, kunnen analisten, investeerders en handelaren aanwijzingen geven over toekomstige prijsacties, en kunnen posities innemen of aanpassingen maken op basis van waarschijnlijkheden.

Wat zijn bullish omkeringspatronen?

Japanse kandelaars kunnen veel informatie geven in één enkele kaars. Wanneer bepaalde kaarsen echter in een specifieke volgorde worden gecombineerd, kan dit een nauwkeurig signaal zijn over de aanstaande prijsactie. Zo kun je onder meer bullish omkeringssignalen vinden in een Japanse kandelaargrafiek. Een voorbeeld hiervan is een bullish hammer. Dit  is een omkeringspatroon dat vaak plaatsvindt aan de onderkant van een neerwaartse trend. Ook een bullish engulfing candle kan te vinden zijn, dit is een omkeringspatroon waarbij het hele groene kaarslichaam het kaarslichaam van de vorige kaars volledig overspoelt.

Wat zijn bearish omkeringspatronen?

Voor elk bullish omkeringspatroon is er een bearish tegenhanger. Deze patronen verschijnen in plaats daarvan op het hoogtepunt van bewegingen voordat ze weer naar beneden gaan. Een patroon van een vallende sterkaars is hier een voorbeeld van. Dit is in wezen een kaars met een lange bovenste pit en een kort kaarslichaam met weinig tot geen onderste pit. Ook een bearish engulfing candle kan te vinden zijn in een grafiek, dit treedt op wanneer een volledig groen bullish candle-lichaam volledig wordt overspoeld door het volgende rode candle-lichaam. 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland Belgi� Rest van de wereld