maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Besparen op je energiekosten doe je zo

Besparen op je energiekosten doe je zo

Besparen op je energiekosten doe je zo

Het leven is duur genoeg en daarom is hier en daar een beetje besparen helemaal geen slecht idee. Je kunt ervoor kiezen om over te stappen van energiemaatschappij, omdat je daar wellicht goedkoper uit bent. Energieprijzen vergelijken is dan wel iets waarmee je moet beginnen. Alleen dan weet je of je de juiste keuze maakt. Je kunt ook wat kleiner beginnen en op deze manier geld besparen. Lees hieronder onze simpele tips om te besparen op jouw energiekosten.

Doe de lichten uit als je een kamer verlaat.

Het is gemakkelijk om te vergeten het licht uit te doen als je een kamer verlaat. Als je het licht echter aan laat, kan dit tot 20% meer energie kosten. Om geld te besparen, doe je dus het licht uit wanneer je een kamer verlaat. Dit is overigens iets wat je het beste ook meteen aan je kinderen kunt leren. Evenals ramen en deuren dichthouden als de verwarming aan staat. Je stookt tenslotte niet voor de buitenlucht.

Zet de thermostaat in je huis zowel overdag als 's nachts lager.

Zet overdag, als er niemand thuis is, de thermostaat lager. Het is zonde als de verwarming staat te loeien terwijl er niemand is. Daarnaast kun je, als je wel thuis bent, de thermostaat een graadje lager zetten en een warme trui aantrekken, In de nacht is het sowieso een goed idee om de thermostaat lager te zetten. Iedereen ligt dan toch in zijn warme bed. Je kunt vaak ook instellen hoe laat de verwarming aan moet slaan, of uit moet worden gezet. Check vooral even de handleiding, daar is alles terug te vinden.

Hang je was op in plaats van de droger gebruiken

Drogers zijn doorgaans echte energievreters, dus die moet je zo min mogelijk gebruiken. Hang liever de was op, al duurt het misschien in de herfst/winter iets langer tot alles droog is, je bespaart enorm op je energierekening. In de zomer is een droogrek in de tuin natuurlijk helemaal een uitkomst. Als het aan de lucht kan drogen is dit natuurlijk de allerbeste optie.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld