zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Zo kun je je auto tegen dieven beschermen

Zo kun je je auto tegen dieven beschermen

De afgelopen jaren is het aantal autodiefstallen sterk gestegen, omdat autodieven manieren bedenken om moderne beveiligingssystemen te omzeilen. En het kan moeilijk zijn om gestolen auto's op te sporen, dus de kans is groot dat als je voertuig wordt gestolen, je het misschien nooit meer terugziet. Dus als je je vierwieler veilig wilt houden, moet je het initiatief nemen. In dit artikel geven we je een paar tips die helpen bij het beschermen van je voertuig. Je auto verzekeren is hiervoor natuurlijk ook van groot belang in het geval hij wel gestolen wordt.

Tentoonstel je bezittingen niet

Het ergste wat je kunt doen, is spullen in het zicht in je auto achterlaten. Laptops, portemonnees, mobiele telefoons, zelfs een handvol munten in de asbak kunnen allemaal dieven aantrekken. En als je geen spullen mee kunt nemen, berg ze dan op een veilige plaats op, zoals je handschoenenkastje, kofferbak of, als je die hebt, het opbergvak in je middenconsole. Tassen, kleding, alles wat waardevolle spullen kan bevatten, moet uit het zicht worden bewaard. Vergeet niet om eventuele draden of connectoren voor je laptop of smartphone uit het zicht te verwijderen.

Sluit je auto goed af

Dit zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn als een autoverzekering afsluiten, maar we zijn zo gewend geraakt aan het vergrendelen van onze auto's met een sleutelhanger dat we niet altijd goed opletten en vaak met onze sleutels in de richting van ons voertuig zwaaien als we de winkel in verdwijnen. Maar als je sleutelhanger kapot gaat of de batterij leeg is, kun je hem ontgrendeld laten zonder het te beseffen. Autodieven controleren soms alleen de deurklinken, dus om absoluut zeker te zijn, ga bij je auto staan als je hem op slot doet en luister je naar het geluid.

Controleer meerdere malen

Autodieven worden steeds handiger en volgens beveiligingsexperts is er een nieuwe tool die ze gebruiken, een stoorzender op afstand. Dit is een handheld-apparaat, dat helaas online beschikbaar is. Hiermee kan iemand het signaal van je sleutel tot op 100 meter afstand onderbreken, waardoor je auto ontgrendeld en volledig onbeschermd blijft. Het is dus altijd de moeite waard om te controleren of uw auto goed is beveiligd. Zodra je je auto op slot hebt gedaan, probeer je de deurklink, of, als je auto een keyless entry-systeem heeft, kijk je door het raam om te controleren of het interne vergrendelingsmechanisme heeft gewerkt. 

Gebruik de antidiefstalsoftware

Tal van moderne auto's hebben nu hun eigen internetverbinding en high-end merken zoals BMW en Mercedes hebben hun eigen ingebouwde antidiefstalsoftware. En dat is slecht nieuws voor de criminelen. Je kunt apps, functies en plug-ins krijgen waarmee je je contact op afstand kunt uitschakelen, de motor kunt vertragen om achtervolgingen op hoge snelheid te voorkomen en uw gestolen voertuig kunt volgen met behulp van GPS. Maar al deze nieuwe technologie betekent niet dat je connected car onaantastbaar is. Elk apparaat dat met internet is verbonden, kan worden gehackt, inclusief je auto. Blijf daarom voorzichtig! 

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld