zondag, 26 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

Je auto of motor verkopen via OSW.nl

Je auto of motor verkopen via OSW.nl

Heb je er wel eens over nagedacht om je auto of motor te verkopen? Weet je eigenlijk niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? OSW.nl is een site die je hier goed bij kan helpen. Ze bieden een service die alle nodige stappen neemt om tot een goede verkoop te komen en ze garanderen een goede prijs.

Aanmelden en verkopen is gratis

Het aantal auto's op de Nederlandse markt neemt toe. Daarom wordt de concurrentie om een auto of motor te verkopen steeds groter. Juist daarom is het een goed idee om eens te kijken of de service van OSW.nl iets voor je is. Wil jij je motor verkopen of je auto, dan weten ze daar precies hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Zowel het aanmelden van jouw occasion tot de daadwerkelijke verkoop is gratis. De bedrijven die bij OSW zijn aangesloten betalen een kleine vergoeding om gebruik te mogen maken van de dienstverlening. Dit zorgt er dus voor dat men de service gratis kan aanbieden aan de verkopers. Goed om te weten: een occasion waar nog een financiering op zit, moet eerst een goedkeuring hebben van de financieringsmaatschappij alvorens deze verkocht mag worden.

Na aanmelding op zoek naar geïnteresseerden

Als je je hebt aangemeld, dan gaat OSW op zoek naar geïnteresseerden voor jouw voertuig. Deze kunnen vervolgend bieden op jouw voertuig. Je auto verkopen kan dan ineens heel snel gaan. Je bent niet verplicht om een bod te accepteren. Biedingen blijven maximaal 48 uur geldig. Je kunt wel vanuit jouw account een tegenbod doen en indien nodig contact opnemen met OSW om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Acceptatie bod

Wanneer je het bod accepteert, dan zal het bedrijf dat het bod heeft uitgebracht contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Tijdens het verkoopproces wordt er altijd aangegeven of het uitgebrachte bod op basis van ophalen of brengen is. In principe is er altijd de voorwaarde dat het bedrijf de occasion ophaalt. Alleen als het prijstechnisch interessanter is om de occasion te brengen, zal dit dus anders zijn. Voordat je akkoord gaat met het ontvangen bod wordt dit duidelijk met je besproken.

De uiteindelijke verkoop

Voordat de dealer de occasion koopt heb je al contact gehad voor het maken van een afspraak voor de verkoop. Op dat moment kunt je ook bespreken hoe de betaling zal gaan. Het is niet noodzakelijk dat je zelf aanwezig bent bij de verkoop. Je kunt ook iemand anders de verkoop laten doen. Het is wel verplicht dat de andere persoon jouw legitimatie en de originele papieren bij zich heeft. Zonder deze gegevens mag een dealer de occasion niet vrijwaren. Omdat OSW alleen maar werkt met uitsluitend RDW-erkende dealers kan de vrijwaring ter plekke worden gedaan. Je hoeft dus niet naar een postkantoor en je krijgt direct een bewijs van de vrijwaring per mail. Vergeet niet als om, als jouw occasion is verkocht, de verzekering stop te zetten. Anders dan bij de wegenbelasting gebeurt dit niet automatisch. Met de vrijwaring kun je de verzekering per vrijwaringsdatum beëindigen.

 Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld