maandag, 27 maart 2023   

Pagina per krant

Proefabonnementen
Partners
 

5 voordelen van het maken van een brochure

5 voordelen van het maken van een brochure

Het woord brochure klinkt anno 2022 wat oud en stoffig, als of het iets is uit lang vervlogen tijden. Niet is minder waar natuurlijk, want zelfs nu er zo veel digitaal gebeurt, worden brievenbussen nog gevuld met brochures en zijn brochures nog op menig balie of in mening wachtkamer terug te vinden. Waarom eigenlijk? We bespreken vijf voordelen van brochures die het de moeite waard maken om ze toch te laten drukken.

Mensen lezen liever op papier

Nog niet zo lang geleden voorspelde men dat boeken op het punt van uitsterven stonden met de opkomst van het e-book. De e-reader of het lezen van boeken op de tablet zou snel de overhand krijgen. Toch lijkt het niet zo’n vaart te lopen. Waarom dat is? Mensen lezen liever op papier, omdat ze dat aangenamer vinden. Datzelfde geldt ook voor brochures, die ook fijner lezen op papier dan op een smartphone of tablet.

Tastbaar en concreet

Niet alleen het lezen is fijner bij een papieren exemplaar, een papieren brochure is ook iets tastbaars en concreets. Je kunt er aantekening op maken, hoekjes omvouwen, oprollen en ze letterlijk doorbladeren. Het is veel interactiever dan een elektronisch document en heeft daardoor ook meer effect.

Niet plotseling verdwenen

Wanneer je een brochure opzoekt op het internet en leest op je telefoon of tablet, is er weinig voor nodig om hem met het scrollen of swipen opeens van je beeldscherm af te toveren. Dat kan meerdere malen gebeuren, waardoor de leeservaring onaangenaam kan worden. Dat nadeel heb je niet bij papieren brochures. Sterker nog, ze blijven rondslingeren, waardoor je aandacht er telkens weer door getrokken wordt. Dat maakt voor bedrijven brochures drukken extra interessant.

5 voordelen van het maken van een brochure

Gemakkelijk door te geven

Niet alleen mensen die in de woning wonen zien de brochure liggen, maar ook mensen die op bezoek komen. Dat vergroot het bereik van één enkele brochure. Ook is het makkelijk om zo een brochure door te geven aan een ander. Natuurlijk kun je een elektronisch bestand ook delen, maar nadat je hem gelezen hebt is deze vaak moeilijk terug te vinden.

Aandachtiger lezen

Omdat het lezen van een brochure op een klein scherm minder handig is, wordt er op die manier vaak sneller en oppervlakkiger gelezen. Dit terwijl je graag natuurlijk het hele verhaal wilt overbrengen als bedrijf. Papieren brochures worden doorgaans aandachtiger doorgelezen.

Een brochure laten drukken is dus helemaal niet achterhaald als marketinginstrument. Het wordt juist door veel consumenten en andere potentiële klanten gewaardeerd om een fysieke brochure te kunnen krijgen.Gratis nieuwsbrief!

*  Headlines via de mail
*  Om 8.00u of 17.00u
*  Zowel voor NL als BE
*  Kans op prijzen

Nederland BelgiŽ Rest van de wereld