zondag, 16 juni 2024   

Pagina per krant
Zoek abonnement
Zoek op prijs
en/of op krant 

Grote tekst Normale tekstgrootte Kleine tekst
 

De Stentor - Salland

Aanbiedingen.

 


Vertel een vriend Kranten.com

Laatste nieuws
Introductie over De Stentor - Salland
Het dagblad de Stentor is een Nederlandse regionale krant met een dagelijkse oplage van ruim 160.000 exemplaren en is daarmee een van de grootste regionale dagbladen van Nederland. De Stentor verschijnt van Flevoland tot ver in de Achterhoek en van Noordoost-Overijssel naar de zuidwestelijke Veluwe.[1] De krant richt zich op een brede doelgroep.[2] De uitgeverij telt meer dan 200 medewerkers en heeft kantoren in Apeldoorn (hier staat het hoofdkantoor), Deventer, Zwolle en redactiekantoren in Dronten, Epe, Harderwijk, Kampen, Hardenberg, Raalte en Zutphen. De Stentor is opgedeeld in 14 regionale edities, waarbij naast de naam de Stentor, de regionale edities ook nog een (meestal oudere) eigen naam hebben. Sinds 6 februari 2007 wordt de krant uitgegeven op tabloidformaat. Naast de krant wordt ook maandelijks vier edities van De Ondernemer uitgegeven, een business to business uitgave, die gratis wordt verspreid aan de abonnees. De Ondernemer wordt ook op basis van controlled circulation verspreid aan alle ondernemingen met meer dan 5 medewerkers.
Details
Type Regionaal Dagblad
Eerste 2003 (als Stentor)
Eigenaar(s) Wegener
Oplage 143.000
Land(en) Nederland
Talen Nederlands

Geschiedenis van De Stentor - Salland
De kranten worden uitgegeven onder de paraplunaam de Stentor sinds 2003, door uitgeverij De Stentor (dochteronderneming van Wegener, eigendom van het Britse multimediaconcern Mecom). Al langere tijd werd het algemene gedeelte door één redactie gemaakt en de regionale gedeeltes door eigen redacties. Door de bundeling heeft de krant sinds 2003 de afname van het aantal abonnees kunnen opvangen en zijn er redactiekosten bespaard.

De naam van de krant is afgeleid vanuit de Griekse mythologie. Stentor was daarin de naam van een heraut met een imposant stemgeluid in de Trojaanse Oorlog.