zondag, 16 juni 2024   

Pagina per krant
Zoek abonnement
Zoek op prijs
en/of op krant 

Grote tekst Normale tekstgrootte Kleine tekst
 

Reformatorisch Dagblad

Aanbiedingen

 


Vertel een vriend Kranten.com

Laatste nieuws
Binnenland
Buitenland
Economie
Introductie van Reformatorisch Dagblad
Het Reformatorisch Dagblad (afgekort RD) is een Nederlands, christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. [1][2]. Het is de belangrijkste activiteit van de Erdee Media Groep. De krant verschijnt doordeweeks als avondkrant en op zaterdag als ochtendkrant. Ook op Goede Vrijdag wordt de krant 's morgens bezorgd. De krant wil zich profileren als kwaliteitskrant en heeft de gereformeerde gezindte als belangrijkste doelgroep. Dat heeft tot gevolg dat er, naast veel internationaal en binnenlands nieuws, bijzondere aandacht wordt geschonken aan het kerkelijk leven, aan het reformatorisch onderwijs en aan de politiek van de SGP en de CU. Daarentegen wordt nauwelijks aandacht besteed aan zaken die binnen de gereformeerde gezindte als "werelds" gelden, zoals sport en film. Op opiniepagina's zijn personen uit de gereformeerde gezindte sterk vertegenwoordigd, hoewel het RD ook vaak interviews en bijdragen heeft van mensen buiten de eigen kring.

Het RD wil zich typeren als breed en actueel, verdiepend en principieel. De laatste jaren probeert de krant nieuw publiek te trekken, onder meer met grote debatavonden over actuele onderwerpen, zoals de aanval op Irak, Amerikaanse presidentsverkiezingen en het Israëlisch-Palestijns conflict.
Details
Type Landelijk dagblad
Eerste editie 1 april 1971
Eigenaar(s) Eerde Media Groep
Oplage 60.000
Land(en) Nederland
Talen Nederlands

Geschiedenis van Reformatorisch Dagblad
Het Reformatorisch Dagblad verscheen voor het eerst op 1 april 1971. In de beginperiode kende het Reformatorisch Dagblad circa 16.000 abonnees. In de loop van de tijd is dit aantal gestaag gegroeid. In 2001 telde het Reformatorisch Dagblad circa 58.000 abonnees en werden ruim 59.000 exemplaren verspreid. Dit aantal blijft de laatste jaren stabiel, ondanks de algemene trend van dalende krantenoplages. Op 1 april 2006 vierde het RD zijn 35-jarig jubileum.