donderdag, 20 juni 2024   

Pagina per krant
Zoek abonnement
Zoek op prijs
en/of op krant 

Grote tekst Normale tekstgrootte Kleine tekst
 

Friesch Dagblad

Aanbiedingen.

 


Vertel een vriend Kranten.com

Laatste nieuws
Introductie over Friesch Dagblad
Het Friesch Dagblad is een Nederlands protestants-christelijk dagblad dat in Friesland, het Groningse Westerkwartier en de Noordoostpolder verschijnt.
Details
Type Regionaal Dagblad
Eerste 1903
Eigenaar(s) Friesch Dagblad b.v.
Oplage 18.000
Land(en) Nederland
Talen Nederlands

Geschiedenis van Friesch Dagblad
In de Tweede Wereldoorlog verscheen het Friesch Dagblad vanaf het moment dat kranten in Nederland onder censuur kwamen te staan niet meer. Na de oorlog is de draad weer opgepakt.

Het Friesch Dagblad wordt bestuurd door een vereniging van lezers, maar heeft ook enkele commerciŽle BV's die zorgen voor de nodige inkomsten. De krant beschikt over een eigen drukpers en is redactioneel volledig onafhankelijk. Hoofdredacteur anno 2008 is Lķtsen Kooistra.

Behalve de dagelijkse krant bezit het Friesch Dagblad nog enkele andere producten, met name weekbladen. Hieronder valt onder andere Het Goede Leven, een landelijk christelijk weekblad. Daarnaast bezit het Friesch Dagblad nog enkele kerkbladen, zoals het Christelijk Weekblad (landelijk), Kerk in Stad (voor de stad Groningen), Kerkblad van het Noorden en Geandewei (Frysl‚n). Een nieuw initiatief is de Startkrant, tevens een christelijk blad, welke vier keer per jaar verschijnt en gratis wordt verspreid.

De Friezen verkeren in de positie dat lezers kunnen kiezen uit twee regionale dagbladen, dit in tegenstelling tot de meeste andere provincies in Nederland. Het andere regionale dagblad in Friesland is de Leeuwarder Courant.

Eind 2008 is het Friesch Dagblad tevens begonnen met het aanbieden van een mobiele telefoonservice, te weten Skilje.