Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Kevin Spacey reageert op beschuldigingen in nieuwe docu-serie

Kevin Spacey heeft gereageerd op beschuldigingen van misbruik die tegen hem gedaan worden in de nog te verschijnen documentaire Spacey Unmasked. De Amerikaanse acteur heeft niets te verbergen, zegt hij.

Kevin Spacey in 2023.Beeld AD

In die tweedelige documentaire, die op 6 en 7 mei wordt uitgezonden op de Britse zender Channel 4, beschuldigen tien mannen de 64-jarige Spacey van seksueel geweld.

De acteur – bekend van films als American Beauty en de populaire serie House of Cards – werd in 2017, na meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag, ontslagen. De politieke serie ging door zonder hoofdrolspeler Spacey, voor de film All the Money in the World werden alle scènes met Spacey in alle haast opnieuw gefilmd met een nieuwe acteur.

De documentaire bevat onder meer nieuwe aantijgingen tegen Spacey, die donderdag via X liet weten de zender te hebben gevraagd of hij een week de tijd kan krijgen om te reageren op de beschuldigingen. Channel 4 zou dat verzoek hebben geweigerd.

In een online interview noemt de acteur de documentaire eenzijdig en zegt dat het een ‘wanhopige poging’ van Channel 4 is om kijkcijfers te genereren.

Eind juli vorig jaar werd Spacey in Londen nog vrijgesproken van meerdere aanklachten van seksueel wangedrag. Spacey heeft beschuldigingen richting hem altijd ontkend.

Twitter bericht wordt geladen...