Direct naar artikelinhoud
Graphic

Bookmakers over het Eurovisie Songfestival 2024: hoeveel kans maakt Joost Klein?

Kan Joost Klein het Eurovisie Songfestival 2024 winnen? Bij de internationale bookmakers, die het evenement op de voet volgen en de einduitslag vaak goed voorspellen, staat hij momenteel niet meer in de top 5. Bekijk de voorspellingen in deze grafieken.

Meer over het Songfestival 2024

- Reconstructie Niet Joost Klein, maar Numidia was lang favoriet om naar Songfestival te gaan
- Live Volg de laatste ontwikkelingen in ons blog Songfestival 2024
- Dossier Lees al onze verhalen in dossier Songfestival 2024
- 24/7 op de hoogte Download onze app voor Android of iPhone

Wie wint het Eurovisie Songfestival 2024? In de graphic hieronder zie je de tien landen die volgens de bookmakers momenteel de meeste kans maken om in de top 10 te eindigen, van Zwitserland tot en met België. Deze data is beschikbaar sinds 1 februari 2024. Op 1 maart zijn de deelnemende nummers bekendgemaakt.

Bookmakers houden elkaar in de gaten

De wedkantoren maken zelf geen inschatting van de kansen van de deelnemers; dat doen de gokkers die geld inzetten. Landen waarop veel geld wordt ingezet, stijgen in de klassementen van de bookmakers. Die houden verder vooral elkaar in de gaten. Verkleint het ene kantoor de winstmarge van bijvoorbeeld Zweden, dan zullen de anderen ook hun odds aanpassen.

Zo ontstaat vaak een aardig accurate inschatting van de kansen. Vorig jaar werd de winst van Loreen voor Zweden al weken vooraf voorzien. Hetzelfde gold voor Oekraïne in 2022 en Duncan Laurence in 2019. Het Italiaanse Måneskin bereikte in 2021 op de ochtend van de finale de eerste plaats bij de bookmakers en won.

De voorspelling van de bookmakers:

Positie Nederland met Joost Klein - Europapa

Volgens de bookmakers maakt Kroatië nu met 42 procent de meeste kans om te winnen.

Hoe Amsterdam het Songfestival nieuw leven inblies

Dat het songfestival zó populair zou worden, konden ze in 1970 niet geloven. Dat jaar zat het festijn in een flinke dip en kreeg Amsterdam de taak om er nieuw leven in te blazen. Hoe liep dat af? En welke Amsterdamse toevoegingen hebben het songfestival veranderd?

Je hoort het in onderstaande aflevering van Amsterdam wereldstad.

Video wordt geladen...

Joost Klein.Beeld Ruud Janssen