Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Heerenveen bevestigt komst Robin van Persie als nieuwe hoofdcoach: ‘Een fantastische uitdaging’

Heerenveen heeft de komst van Robin van Persie als nieuwe hoofdcoach bevestigd. De topscorer aller tijden van Oranje tekent voor twee jaar bij de Friezen. Van Persie volgt in het Abe Lenstra Stadion voormalig ploeggenoot Kees van Wonderen op.

Robin van Persie als coach van Feyenoord Onder-19 in de Uefa Youth League.Beeld Getty Images

‘Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven,’ zegt hij op de clubsite. ‘Ik ben dan ook verheugd met de kans die Heerenveen mij biedt. Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club.’

Brian Pinas, eveneens werkzaam in de jeugd bij Feyenoord, maakt ook de overstap naar Friesland. Daardoor bestaat de technische staf van sc Heerenveen komend seizoen uit Van Persie, Pinas, Paul Simonis, Henk Brugge en keeperstrainer Ruud Hesp. Ook Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (videoanalist) verlaten Feyenoord voor Heerenveen.

Hoofdtrainer

Van Persie legde een aanbod van Feyenoord, waar hij nu al het onder 18-elftal coacht, naast zich neer. Van Persie wil ervaring opdoen als hoofdtrainer. De voormalige speler van Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe was niet in beeld om de na dit seizoen naar Liverpool vertrekkende Arne Slot op te volgen in Rotterdam.

De 40-jarige Van Persie zette in 2019 een punt achter zijn voetbalcarrière, die hij afsloot bij Feyenoord. Vanaf 2020 ging hij aan de slag als trainer bij de Rotterdammers. De laatste jaren coachte hij diverse jeugdteams en was hij bij het eerste elftal betrokken als specialistentrainer.

Twitter bericht wordt geladen...