Marc Coucke© Nattida-Jayne Kanyachalao

Marc Coucke vraagt ontslag van voorzitter Unifiedpost

Unifiedpost, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in elektronische facturatieprocessen, presteerde de voorbije jaren ondermaats. Dat zegt Marc Coucke, via zijn holding Alychlo de grootste aandeelhouder van Unifiedpost. Hij eist verandering en vraagt het ontslag van twee bestuurders.

jvh
Bron: BELGA

Unifiedpost lost zelden zijn verwachtingen en doelen in, zegt Alychlo in een mededeling van Alychlo. “Er wordt niet voldaan aan de marktverwachtingen en de prestaties van Unifiedpost Group blijven fel achter ten opzichte van zowel de sector als van vergelijkbare ondernemingen.” 

Alychlo wijst ook op de sterk gedaalde beurskoers: sinds de beursintroductie in september 2020 noteert het aandeel ruim 80 procent lager.

De Coucke-holding bezit naar eigen zeggen 17,02 procent van de aandelen, en wil nu meer invloed krijgen. Alychlo laat de aandeelhouders op 21 mei stemmen over het ontslag van twee van de huidige bestuurders, onder wie de voorzitter, en de aanstelling van vier nieuwe bestuurders.

Het benoemings- en vergoedingscomité van Unifiedpost moet nu een advies formuleren over de voorstellen van Alychlo. Daarna zal de raad van bestuur aan de aandeelhouders zijn standpunt laten weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer